Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Simon Skrabb spottar in bollar i Sverige – se dundertabben som ger fullträff nummer sju

Från 2018
Uppdaterad 19.08.2018 21:27.
Simon Skrabb firar mål tillsammans med lagkamrater.
Bildtext Simon Skrabbs IFK Norrköping upp på tredje plats i allsvenska tabellen.
Bild: Stella Pictures/All Over Press

Simon Skrabb leder IFK Norrköpings målproduktion i jakten på allsvensk pallplacering. I dag utnyttjade han en jätteblunder av Elfsborgs målvakt och satte kyligt in kampens enda mål.

IFK Norrköping hade inte sin bästa dag på kontoret borta mot Elfsborg, men en skakig dansk och en kylig finländare ledde till full poängpott.

Ett par minuter efter pausvilan gav en Elfsborgback en studsande bakåtpassning till målvakten Kevin Stuhr Ellegaard, som inte lyckades kontrollera bollen.

Hyfsat ostressad föste Stuhr Ellegaard på första tillslaget undan bollen rakt i gapet på Simon Skrabb, som tog några steg och avslutade ner i hörnet. Se video på målet här.

– Det kom lite slumpartat. Det var bara att tacka och ta emot, säger den Jakobstadsbördiga 23-åringen till Expressen.

Med i medaljkampen

Målet blev matchens enda och IFK Norrköping hakar därmed på tabelltoppen. Avståndet upp till ettan AIK är sju poäng och tvåan Hammarby två.

– Jag går inte och tänker så mycket på det, vi har 12-13 matcher kvar och allting är öppet. Vi har haft ett tufft schema och tappat några poäng. Men de lagen i toppen kommer få det lite tuffare nu. Det kommer säkert att vara öppet hela vägen in, säger Skrabb.

IFK Norrköping tog sin första seger på fyra drabbningar, medan Elfsborg förlorade femte matchen på raken och ligger fjärde sist i tabellen.

Simon Skrabb har gjort tre av IFK Norrköpings sammanlagt sju mål sedan VM-uppehållet – ingen annan spelare har mer än ett. Skrabb byttes ut i den 72:a minuten, medan Daniel Sjölund satt hela matchen på bänken.

Artikeln uppdaterad klockan 21.25 med nya poängskillnaden mellan AIK och IFK Norrköping efter AIK:s seger över Brommapojkarna.

Diskussion om artikeln