Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Julen Lopetegui inledde sin La Liga-sejour i Real Madrid med seger – Dani Carvajal otippad segerskytt

Från 2018
Dani Carvajal otippad segerskytt för Real Madrid.
Bildtext Dani Carvajal otippad segerskytt för Real Madrid.

Julen Lopetegui fick en smakstart som chefstränare för Real Madrid. Laget besegrade Getafe med 2–0, för målen stod Dani Carvajal och Gareth Bale.

Chefstränaren Julen Lopetegui är naturligtvis nöjd över att säsongen inleddes i dur för hans adepter.

– Vi är nöjda och glada över vinsten eftersom laget gjorde mycket rätt. Det finns fortfarande utrymme för förbättring vid detta skede av säsongen, precis som för alla lag. Vi spelade med intensitet, vi spelade som ett lag och vi gjorde två mål mot ett lag som i fjol hade det tredje bästa försvaret, säger Lopetegui på Real Madrids webbplats.

I samma veva påminner Loptegui att säsongen är lång och att öppningssegern bara var ett litet, men viktigt, steg mot målet.

La Liga på gång på allvar

La Liga startade i fredags, medan tre matcher stod på schemat på lördagen. På söndagskvällen spelades ytterligare tre matcher, säsongspremiär var det för bland annat Real Madrid och Sevilla.

Real Madrid gör nu sin första säsong på åratal utan den eminente portugisiske målsprutan Cristiano Ronaldo, som representerade klubben 2009–2018.

Ronaldos frånvaro hindrade inte Real Madrid från att vinna med 2–0. Matchens första målskytt var rejält otippad: högerbacken Dani Carvajal nickade in sitt första mål i La Liga sedan april 2014 efter 20 minuters speltid. Getafes målvakt David Soria får delvis ta målet på sitt konto: hans utrensning på ett inlägg lämnade mycket att önska.

Matchens andra och sista mål såg dagsljuset efter 51 minuter med walesaren Gareth Bale som målskytt.

Matchens höjdpunkter kan ses via denna länk.

Real Madrids säsong fortsätter kommande söndag med bortamatch mot Girona. Getafe gästas på fredag av Eibar.

– I dag gick det vägen men vi måste fortsätta att utvecklas. Om en vecka har vi en krävande match i Girona, säger Lopetegui.

Sevilla toppar La Liga

I söndagens två övriga matcher vann Huesca över Eibar på bortaplan med 2–1 medan Sevilla krossade Rayo Vallecano borta med 4–1, med portugisen André Silva som matchvinnare med sina tre fullträffar.

Den stora segern innebär att Sevilla för stunden toppar serietabellen. Det kan å andra sidan ändra på måndagskvällen när de två sista matcherna i den första matchomgången spelas.

Valencia gästas av Atlético Madrid medan Athlético Bilbao tar sig an Real Sociedad.

Diskussion om artikeln