Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sandra Eriksson snabbast i Stockholmsnatten: "Så skönt att gå i mål som vinnare"

Från 2018
Sandra Eriksson springer i PNG 2018.
Bildtext Sandra Eriksson vinnare i Stockholm (arkivbild).
Bild: Yle / Tomi Hänninen

Sandra Eriksson fick – precis som i fjol – fira seger i Midnattsloppet i ett nattligt Stockholm.
– Så skönt att gå i mål som vinnare och jag är mer än nöjd med att jag slog fjolårstiden med 59 sekunder, skriver Eriksson på sitt Instagramkonto.

Sandra Eriksson vann det tio kilometer långa midnattsloppet natten mellan lördag och söndag med klar marginal. Hennes segertid skrevs 34.28 medan orienteraren Karolin Ohlson, som härom veckan vann VM-guld i sprintstafett i Lettland, kom i mål efter 36 minuter och 34 sekunder – med andra ord var Erikssons segermarginal över två minuter.

Skador och skavanker

IK Falken-löparen vann Midnattsloppet också i fjol, men i år kände hon sig aningen osäkrare inför start.

– Efter att jag stukat foten i tisdags så den såg ut som en mindre fotboll i två dagar, och efter att ryggen började strula i början av veckan, så kändes det inte lika bra längre.

– Och då jag var ute och sprang kvällen innan loppet hade jag så ont i ryggen och så tunga ben att jag insåg att jag fick skippa alla mina mål och fokusera på att ens ta mig i mål över huvud taget, skriver Eriksson på sitt Instagramkonto.

Trots farhågorna fungerade Erikssons fötter, däremot började ryggen värka efter 800 meter. Ryggproblemen blev värre ju längre loppet led, men löpningen fungerade och Eriksson hade publikens stöd vilket underlättade genomförningen av loppet.

– Att vara i ledning bland tjejerna och springa i Hammarbydräkt på Södermalm en lördag kväll är ett bra tips om man vill ha hejarop, skriver Eriksson.

– Upploppet var långt, smärtsamt och alldeles, alldeles underbart. Så skönt att gå i mål som vinnare och jag är mer än nöjd med att jag slog fjolårstiden med 59 sekunder.

Svenskt i topp i herrklassen

Herrklassen vanns av den rutinerade svensken Olle Walleräng som korsade mållinjen med tiden 29.46. Jonas Leandersson som vann VM-guld i orientering i sprintstafett tillsammans med Ohlson, blev tvåa med tiden 30.34.

Evenemanget arrangerades i Stockholm för 37:e gången och samlade uppskattningsvis 25 000 löpare, skriver Kestävyysurheilu.

Diskussion om artikeln