Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kontroversiell straff i fokus då Bayern München inledde säsongen med seger – "Vet inte var videoassistenterna var"

Från 2018
Robert Lewandowski.
Bildtext Robert Lewandowski fick försöka två gånger från straffpunkten.
Bild: imago/Eibner/ All Over Press

Bayern München fick en vinnande start på den nya Bundesligasäsongen då laget slog Hoffenheim. Efter matchen handlade snacket om den feldömda straffen som ledde till Robert Lewandowskis segermål.

De sex senaste årens Bundesligavinnare Bayern München inledde den nya säsongen med en 3–1-seger över Hoffenheim. Robert Lewandowski stod för segermålet då han i den 82:a minuten sköt in en omdiskuterad straff.

På basis av reprisbilderna borde det aldrig ha blivit någon straff då Hoffenheims försvarare Håvard Nordtveit inte såg ut att ha tacklat Franck Ribery i situationen.

Bägge lagens chefstränare var överens om att det handlade om en mycket billig straff.

– Jag vet inte var videoassistenterna var, uppenbarligen inte på sin plats, sade Hoffenheimlotsen Julian Nagelsmann efter matchen.

Bayerns tränare Niko Kovac menade att slutresultatet ändå var rättvist.

– Jag skulle inte ha gett en straff för den situationen. Fansen såg ändå en bra match och vår seger var välförtjänt om man ser på mängden målchanser som vi skapade.

Själva straffmålet bjöd också på dramatik då Lewandowski fick försöka två gånger. Hans första skott gick inte i mål men Arjen Robben slog in returen. Enligt domaren hade Robben ändå varit för tidigt inne i straffområdet så situationen skulle spelas om.

I sitt andra försök misslyckades Lewandowski inte. I den 90:e minuten fick Robben ännu sitt namn i målprotokollet då han gjorde 3–1.

Bayern München – Hoffenheim 3–1

23 min 1–0 Thomas Muller
57 mim 1–1 Adam Szalai
82 min 2–1 Robert Lewandowski 2–1, straff
90 min 3–1 Arjen Robben

Diskussion om artikeln