Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage
Bild: Yle/ Sam Stäuber
Micke Björklunds recept på svampkräm med örter. Råvarorna kommer från Christina Svennas i Ernestas i Borgå.
Receptet är en del av projektet Närmat i Östnyland.
Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage
Ingredienser
- 1 liter kantareller
- smör
- rucola
- oreganoblommor
- grönsallad
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
Gör så här
Stek hälften av svampen gyllenbrun i mycket smör. Salta. Häll på vatten, reducera tills hälften av vattnet återstår. Tillsätt 2 dl grädde. Mixa till en slät smakrik kräm. Stek andra hälften av svampen gyllenbrun
Vid servering
Lägg krämen på bottnen av tallriken. Fördela den stekta svampen över krämen. Garnera med nyplockade örter och sallad.