Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage

Från 2018
Uppdaterad 28.08.2018 10:29.
Kantarellsås med örter
Bildtext Svampkräm med sallad och örter.
Bild: Yle/ Sam Stäuber

Micke Björklunds recept på svampkräm med örter. Råvarorna kommer från Christina Svennas i Ernestas i Borgå.

Receptet är en del av projektet Närmat i Östnyland.

Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage

Ingredienser

  • 1 liter kantareller
  • smör
  • rucola
  • oreganoblommor
  • grönsallad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gör så här

Stek hälften av svampen gyllenbrun i mycket smör. Salta. Häll på vatten, reducera tills hälften av vattnet återstår. Tillsätt 2 dl grädde. Mixa till en slät smakrik kräm. Stek andra hälften av svampen gyllenbrun

Vid servering

Lägg krämen på bottnen av tallriken. Fördela den stekta svampen över krämen. Garnera med nyplockade örter och sallad.