Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skandalomsusade svenskan hotar att anmäla finska journalister – nobbar Sverigekampen

Från 2018
Meraf Bahta.
Bildtext Meraf Bahta deltar i Diamond League i stället för Sverigekampen.
Bild: IBL / Henrik Isaksson / All Over Press

Meraf Bahtas EM-brons på 10 000 meter kantas av frågetecken i och med att hon utreds för dopningsbrott. Fallet har fått mycket publicitet i Finland. Nu överväger Bahtas ”extra-pappa” Ulf Björklund att anmäla finländska journalister för felaktigheter och lögner.

Björklund avslöjar för Göteborgs-Posten att Bahta inte kommer att delta i Sverigekampen, som arrangeras fredag-lördag i Tammerfors.

Meraf Bahta får tävla medan utredningen kring hennes misstänkta dopningsbrott pågår. Hon har inte gett ett positivt prov, men har tre gånger misslyckats med att uppdatera sin vistelserapport.

Risar finländska journalister

Ulf Björklund, som är Bahtas före detta tränare, kritiserar i kraftiga ordalag hur fallet har framställts av finländsk media.

– Jag tror att finsk massmedia har gett folket en felaktig bild av Meraf. Hur roligt är det då att åka? Den finska dopningshistoriken är inte vacker och de tar tacksamt emot sådana historier för att visa att Sverige inte är så himla bra vi heller, säger han till Göteborgs-Posten.

Bahta och Björklund överväger nu att anmäla en del finländska journalister.

– Det är otroligt massa felaktigheter och lögner som figurerat i det här fallet påhittat av oärliga journalister. Det kommer vi anmäla. Vi kommer inte släppa detta, säger Björklund.

Diskussion om artikeln