Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ericsson i våldsam krasch på Monza – Räikkönen snabb under träningarna

Från 2018
Uppdaterad 31.08.2018 18:43.
Marcus Ericsson kraschar.
Bildtext Marcus Ericsson kraschade på träningen.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Marcus Ericsson voltade flera varv och kraschade våldsamt under det andra träningspasset inför helgens GP på Monza. Träningen fick avbrytas i 20 minuter men Ericsson ser ut att ha klarat sig oskadd. Kimi Räikkönen hade bra fart på Ferraris hemmabana.

VM-serien i formel 1 är framme i Italien där man på söndag tävlar på Ferraris hemmabana Monza. Precis som brukligt är har två träningspass genomförts i dag och under det andra var den svenske Sauberföraren Marcus Ericsson med om en våldsam krasch.

Ericsson var ute på sitt första flygande varv då han tappade kontrollen på start- och målrakan i en hastighet av ungefär 200 km/h. Ericsson körde rakt in i muren och voltade flera varv med sin Sauber.

– Jag är okej, jag vet inte vad som hände, sade Ericsson i stallets radio efter kraschen.

Ericsson undersöktes direkt av läkare och enligt uppgifter ska han ha klarat sig utan skador. Enligt Sauber berodde olyckan på ett tekniskt fel med bakvingen som är ny på bilen till det här veckoslutet.

Träningspasset avbröts i ungefär 20 minuter innan det kom igång igen.

Räikkönen visade fina takter

Kimi Räikkönen hade två bra träningspass på den snabba Monzabanan. Under det första passet slutade han tvåa bakom Sergio Perez och på det andra var endast stallkamraten Sebastian Vettel snabbare.

Räikkönen förlorade med 15 hundradelar till Vettel medan Lewis Hamilton var trea och Valtteri Bottas fyra. I det första träningspasset körde Bottas och Hamilton bara åtta respektive sex var och var långt efter täten.

Kvalet i Italien körs på lördag och tävlingen på söndag.