Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VM-drömmen gick i kras för fotbollsdamerna – föll med fula siffror mot Spanien

Från 2018
Uppdaterad 31.08.2018 23:09.
Linda Sällström.
Bildtext Linda Sällström gjorde Finlands enda mål mot Spanien.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Sex poäng i de två sista kvalmatcherna var ett måste för att Finlands skulle ha chansen att gå vidare till playoff om en VM-biljett. Den chansen försvann direkt i den första matchen då det blev förlust mot Spanien.

Utgångsläget var riktigt tufft och det gick inte vägen för Finlands fotbollsdamer. Laget föll på bortaplan med hela 1–5 mot redan VM-klara Spanien och det gör att man inte längre har någon chans att nå VM-playoff.

Förutom en kort period i den första halvleken var Finland aldrig riktigt nära att rubba Spanien. Finland höll nollan i 28 minuter men då slog Marta Corredera till.

Jennifer Hermoso spelade fram Corredera i straffområdet som vek in förbi Tuija Hyyrynen skickade in 1–0.

Finland lät sig ändå inte nedslås av det spanska ledningsmålet. I stället tog man tillfälligt över matchen och i den 33:e minuten kom kvitteringen. Nyblivna Frankrikeproffset Linda Sällström skickade in 1–1 efter dåligt försvarsspel av Spanien.

VM-drömmen dog i slutet av första halvlek

Några minuter tidigare hade Sällström också ett jätteläge då hon chippade bollen över Spaniens målvakt Dolores Gallardo men inget mål där.

Den blåvita glädjen varade ändå inte länge. Fem minuter efter kvitteringen höll sig Jennifer Hermoso framme och nickade in 2–1 för Spanien. I slutet av halvleken nickade också Corredera in 3–1 och i samma veva krossades den finländska VM-drömmen.

Finland var aldrig nära att komma tillbaka in i matchen och i mitten av den andra halvleken gjorde Maria Pilar Leon 4–1 på frispark. Nahikari Garcia rullade in 5–1 några minuter senare efter finländskt slarv i försvaret.

Finland avslutar VM-kvalet nästa tisdag då man möter grupptvåan Österrike på bortaplan. Vid seger kan Finland gå upp på andra plats i tabellen men det räcker inte för att nå VM.

Resultat:

Spanien – Finland 5–1
28 min 1–0 Marta Corredera
33 min 1–1 Linda Sällström
38 min 2–1 Jennifer Hermoso
45 min 3–1 Marta Corredera
65 min 4–1 Maria Pilar Leon
68 min 5–1 Nahikari Garcia

Diskussion om artikeln