Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Misstagen grämer förbundskaptenen efter kvalförlusten: ”Vi gav bort bollen då Spanien gjorde mål”

Från 2018
Anna Signeul.
Bildtext Anna Signeul lyckades inte ta Finland till VM.
Bild: Jarno Kuusinen

Fem insläppta mål säger allt. Finland var utspelat mot Spanien i VM-kvalet. Förbundskaptenen Anna Signeul är besviken efter förlusten och framför allt på de sätt som Spanien gjorde mål.

Finland har inte längre någon chans att nå VM nästa år. Det blev klart på fredagskvällen då laget föll med överlägsna 1–5 mot gruppettan Spanien på bortaplan.

– Första halvleken var bra och vi gjorde mål vilket var positivt men vi blev straffade på varje litet misstag som vi gjorde. Tyvärr var det vi själva som gav bort bollen då Spanien gjorde mål.

– När man spelar mot ett så fantastiskt bra lag så utnyttjar de misstagen. Vi är inte tillräckligt bra att se möjligheterna och ta oss ur pressen, säger förbundskaptenen Anna Signeul till Yle Sporten.

Anna Signeul, hösten 2017.
Bildtext Anna Signeul.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Kunde ha blivit match i första halvlek

Det fanns en kort period i den den första halvleken då det kunde ha blivit en rejäl kamp. Linda Sällström kvitterade några minuter efter Spaniens ledningsmål men sedan rasade allt.

– Då vi vinner bollen så måste vi ta oss ur situationen snabbare. Vi har pratat om att vid första passningen ska vi försöka hålla bollen och i nästa komma ur pressen och det lyckades vi inte med.

– Det är väldigt tråkigt att vi släpper in fem mål, det är inte bra alls. I andra halvlek blir det mycket svårare för oss. Efter fjärde målet tappar vi lite krafter också, säger Signeul.

Finland avslutar kvalet nästa vecka

Spanien var inför dagens match redan klart för VM men valde trots det att inte lätta på gasen. Laget kom riktigt taggat till matchen och rullade runt nästan som man ville.

– De hade det bästa laget och kunde spela avslappnat. De spelade med hög energi och det går väldigt snabbt. Spanien var väldigt duktiga idag, säger Signeul.

Finland avslutar kvalet med bortamötet med Österrike nästa vecka. I juni föll Finland med 0–2 på hemmaplan men nu vill man försöka få en bra avslutning på kvalet.

– För självförtroendet, rankingen och hedern vill vi absolut vinna matchen. Vi kommer inte att ändra hela laget för att alla ska få spela. Vi kommer att ha det bästa laget på planen för att vinna, avrundar Signeul.

Diskussion om artikeln