Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslaget avslutar mot bekant motstånd – vill få ett bra slut på på kvalet

Från 2018
Uppdaterad 04.09.2018 20:05.
Minna Meriluoto
Bildtext Minna Meriluoto.
Bild: Lehtikuva

Fotbollsdamerna har lagt besvikelsen efter förlusten mot Spanien bakom sig och laddat om inför den sista kvalmatchen mot Österrike. Med tanke på framtiden är det viktiga poäng i potten, säger målvakten Minna Meriluoto.

Nästa sommar avgörs VM i Frankrike men mästerskapet kommer att spelas utan blåvitt deltagande. Finlands VM-dröm gick i kras i fredags då laget förlorade med 1–5 mot gruppettan Spanien.

För laget återstår nu bara en match i kvalet. På tisdag möter man grupptvåan Österrike på bortaplan.

– Vi vill få ett bra slut på kvalet. Med tanke på framtiden är det viktiga poäng i potten och vi går in för att vinna. Besvikelsen var stor efter Spanien-matchen med det gäller att nolla läget, säger målvakten Minna Meriluoto på förbundets webbplats.

Österrike vann i Helsingfors

Lagen möttes för drygt tre månader sedan i Helsingfors och då var Österrike starkare och vann med 2–0. Även i det förra VM-kvalet spelade lagen i samma grupp och då vann man varsin match.

Österrike gjorde succé i EM förra sommaren då man gick till semifinal och för de finländska spelarna gäller det i första hand att se upp med Nina Burger och Nicole Billa. Vid seger kan Finland passera Österrike i gruppen och sluta tvåa.

– Motståndet är bekant och jag tror inte att de kommer att göra några större förändringar. De kommer att pressa högt upp och komma i snabba kontringar. Det gäller för oss att vara välorganiserade och redo.

– Vi måste också reagera bättre på olika situationer än vad vi gjorde mot Spanien. Om vi gör misstag eller förlorar närkamper så kommer de att slå till, säger Meriluoto.

HJK:s målvakt Minna Meriluoto är redo för spel mot Åland United våren 2018.
Bildtext Minna Meriluoto vaktar Finlands mål mot Österrike.
Bild: Yle/Mikael Oivo

Vädret kan påverka

Det har regnat en hel del i Österrike de senaste dagarna och vädret kan bli en avgörande faktor under matchen.

– Det är utmanade att spela i regn om planen blir dålig. Man kan inte anta att bollen kommer att studsa dit man tror. Som målvakt måste man bedöma alla situationer lite noggrannare, säger Meriluoto.

Den avslutande matchen i VM-kvalet sänds direkt i TV2 och på Arenan på tisdag klockan 18. Anders Nordenswan refererar på svenska.

Diskussion om artikeln