Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tim Sparv skadad inför Nations League-öppningen: ”När man kommer över 30-årsstrecket så får man småproblem konstant”

Från 2018
Tim Sparv.
Bildtext Tim Sparv gillar Nations League-konceptet men vet inte om han kan delta i premiären.

Finlands fotbollslandslag möter Ungern på lördagen men just nu ser det ut som om laget måste klara sig utan sin skadade kapten Tim Sparv.

Nations League sparkar igång på lördagen då Finland möter Ungern på hemmaplan i Tammerfors. Redan på tisdagen väntar en ny match, då drabbar Finland samman med Estland i Åbo.

Lagets kapten Tim Sparv är ändå inte i full form och huruvida han hinner återfinna spelskicket är oklart.

– Just nu är formen tveksam. Jag har spelat väldigt mycket i Midtjylland de senaste veckorna. Jag har en liten skada i min vänstra vad så just nu är jag inte helt säker på om jag kommer att kunna spela på lördagen, säger Sparv till Yle Sporten.

Med tre dagar kvar till den första Nations League-matchen finns det ändå ännu lite tid att hoppas på det bästa. Imorgon kommer Sparv att testa foten i samband med lagets träningar.

– Jag gör allt vad jag kan för att bli frisk. Imorgon får vi se hur det håller. Det är klart att jag gärna varit i hundraprocentigt skick men när man kommer över 30-årsstrecket så får man småproblem konstant, säger 31-åringe.

Nytt med Nations League

Oavsett om Sparv kommer att vara på plan eller inte så menar han att det är spännande med nya Nations League.

– Det är klart att när man går in till ett nytt kval, eller Nations League som det nu heter, så har man ju en förväntan om att man ska göra bra ifrån sig och att vi ska gå vidare. Visst finns det en lite nervositet och spänning men det är så det ska vara.

Sparv säger sig vara en vän av det nya konceptet, i alla fall i teorin.

– Jag tycker att det ser bra ut på papper. Att man tar bort de obetydliga träningsmatcherna och för in ett nytt system där man ger lagen en extra möjlighet att kvalificera sig till ett mästerskap. Gruppen i sig blir spännande när alla är på ungefär samma nivå.

Finlands gruppmotståndare är Estland, Ungern och Grekland.

”Landslaget har gått framåt”

Hälsoläget i det finländska landslaget är inte helt optimalt. Sparv är ett frågetecken medan Joel Pohjanpalo, Alexander Ring, Fredrik Jensen, Glen Kamara och Juhani Ojala med säkerhet är borta på grund av skador.

Trots bakslagen så är det med stor optimism som Sparv svarar på frågan om läget i landslaget.

– Jag tycker vi har en bra trupp. För ett år sedan tappade vi tongivande spelare i Perparim Hetemaj, Niklas Moisander och ett par andra, så det har skett en liten generationsväxling.

– De yngre spelarna har hämtat energi och gjort bra ifrån sig. Jag tycker att laget utvecklats och spelmässigt gått oerhört mycket framåt under det senaste året. Jag väntar med iver på att se vad vi kan göra när det verkligen gäller.

Finland möter Ungern i Tammerfors den 8 september och Estland i Åbo den 11 september.

Diskussion om artikeln