Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Serena Williams svävade i livsfara för ett år sedan – nu klar för final i New York

Från 2018
Serena Williams i US Open 2018.
Bildtext Ett nytt kapitel i Serena Williams fantastiska karriär skrivs i finalen på lördag.
Bild: All Over Press

Serena Williams födde sin dotter i september i fjol efter en komplicerad förlossning. Nu är hon klar för final i US Open. Den 36-åriga amerikanskan krossade Anastsija Sevastova med 6–3, 6–0 i semifinal.

Sevastova hade besegrat regerande mästaren Sloane Stephens i kvartsfinal, men Serena Williams gav ingen pardon. Hon pulveriserade lettiskan och vann tolv av de tretton sista gamen.

Matchen var över på en dryg timme.

– Det här är otroligt. För ett år sedan kämpade jag för mitt liv efter att jag fött min dotter. Jag är tacksam varje gång jag kliver in på banan. Vad som än händer i vilken match som helst så känner jag att jag har vunnit, säger Williams efter semifinalsegern.

Svåra komplikationer efter förlossningen

Serena Williams dotter Olympia föddes med akut kejsarsnitt den 1 september 2017. Hon vårdades för svåra komplikationer efter förlossningen och svävade i livsfara.

Hon gjorde comeback i våras och tog sig till final i Wimbledon i juli. Den matchen slutade i förlust mot Angelique Kerber från Tyskland.

På lördagen kan hon ta sin första Grand Slam-titel som mamma. Ifall hon vinner blir hon den äldsta Grand Slam-vinnaren genom tiderna på damsidan.

Williams är rekordhållare redan nu. Hon vann Australian Open 2017 som 35-åring.

Finalmotståndare: Historisk japanska

I finalen ställs honom mot japanskan Naomi Osaka som vann över hemmaspelaren Madison Keys med 6–2, 6–4 i semifinal.

Osaka är den första japanska damen som avancerat till final i en Grand Slam-turnering.

Diskussion om artikeln