Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

TUI ställer in alla avgångar från Vasa till Teneriffa – resorna har inte lockat

Från 2018
Uppdaterad 10.09.2018 15:12.
Flygplan som lyfter från flygfält.
Bild: EPA/MICHAEL REYNOLDS

För de som tänkt sig en resa till Teneriffa med direktflyg från Vasa i höst och vinter blir det att tänka om. TUI har ställt in alla avgångar från Vasa till Teneriffa. Ingen annan operatör flyger den rutten.

Enligt TUI har resorna inte gått åt som man tänkt sig.

- Tyvärr måste vi ställa in alla avgångar från Vasa till Teneriffa på grund av liten efterfrågan, säger TUI Finlands kommunikationschef Laura Aaltonen.

Thailand kan ha dragit resenärer

På Vasaregionens utvecklingsbolag (Vasek) funderar projektchef Peter Källberg att en orsak kan vara avgångarna till Thailand.

- Det kan ha blivit en intern konkurrens. Resorna till Thailand från Vasa som TUI säljer har sålt så bra att de också lagt in avångar före jul. Först var det tänkt att flygen bara skulle gå i februari.

Men enligt Laura Aaltonen är det inte fråga om att resenärerna valt Thailand framom Teneriffa.

- Vi har fyra avgångar från Vasa till Thailand under julen och sportlovet men de har inte påverkat resorna till Teneriffa, säger Aaltonen.

Till de som hann boka en resa till Teneriffa från Vasa erbjuds motsvarande resa från Uleåborg. De kan också välja att flyga till Gran Canaria från Vasa.

Om resenären väljer att boka in sig på en annan resa med TUI kommer hen att få 50 euro i kompensation för de inställda flygen.

Inga nya destinationer på gång

Projektchefen för turism, Peter Källberg på Vasek, vill inte prata om att de inställda avgångarna är någon förlust för Vasa flygplats.

- Det är ingen förlust. Det finns ju ett utbud av resor. Men det är synd att det tas bort.

Peter Källberg kan inte avslöja om några nya destinationer från Vasa är på gång just nu.

Artikeln uppdaterad 10.9.2018 klockan 15.02 med kommentarer från TUI.

Diskussion om artikeln