Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Moto2-förare fick sparken efter livsfarligt påhitt – tryckte på motståndarens broms i över 200 kilometers timhastighet

Från 2018
Uppdaterad 11.09.2018 10:36.
Romano Fenati.
Bildtext Romano Fenati chockade motorsportsvärlden med sitt huvudlösa påhitt.
Bild: imago/Buzzi/ All Over Press

Romano Fenati fick sparken av sitt stall efter det helknäppa tilltaget mitt under söndagens tävling. Fenati äventyrade sin motståndares liv genom att peta på rivalens handbroms.

Moto2-stallet Marinelli Snipers meddelar att Romano Fenatis förarkontrakt har sagts upp efter att italienaren chockat motorsportsvärlden med sitt ofattbara drag under söndagens tävling i San Marino.

Fenati åkte upp bredvid motståndaren Stefano Manzi och tog tag i rivalens handbroms i över 200 kilometers timhastighet. Manzis motorcykel knyckte till men han lyckades hålla balansen.

– Jag åkte 217 kilometer i timmen. Jag vet inte hur jag lyckades hålla mig uppe, sade Manzi som inte hade någon förståelse för det skedda.

– Det är svårt att förlåta någon som har försökt döda mig genom att trycka på min broms i över 200 kilometers timhastighet.

Motivet till Fenatis tilltag var uppenbarligen hämnd. Tidigare under tävlingen hade Manzi orsakat en kontakt med Fenati då han försökte åka om honom.

I den situationen hamnade bägge förarna av banan men kunde fortsätta. Manzi fick ett sex rutors startstraff för den incidenten.

”Det hemskaste och sorgligaste jag har sett”

Fenatis påhitt fick ändå större följder. Först tilldelades han en två tävlingar lång avstängning men senare meddelade hans stall att skandalföraren fått sparken.

– Det han gjorde riskerade en medtävlares liv, det är oförlåtligt, kommenterade stallet på sin Facebookprofil.

Romano Fenati.
Bildtext Romano Fenati kan få det svårt att hitta nya arbetsgivare.

Det ser dessutom ut som om Fenatis hela karriär nu skulle vara hotad. Meningen var att han nästa säsong skulle flytta till ett nytt stall men MV Agusta-chefen Giovanni Castiglio är allt annat än imponerad av vad han bevittnade på söndagen.

– Det var det hemskaste och sorgligaste jag har sett i en motorcykeltävling. Jag tänker göra mitt yttersta för att upphäva hans kontrakt. Han representerar inte våra värderingar, sade MV Agustas ordförande Castiglio.

Diskussion om artikeln