Klämmer EU åt Ungern? Godkänns den nya upphovsrättslagen? Hur går man vidare med sommartiden? Vi bjuder på ett faktapaket inför EU-parlamentets fullspäckade dag i Strasbourg
De intressanta frågorna är många i dag, onsdag, då Europaparlamentets session fortsätter i Strasbourg.
Parlamentet kommer bland annat att rösta om sanktioner mot Ungern. Upphovsrättsdirektivets öde är en annan brännande fråga som parlamentet kommer att ta ställning till.
Kommissionsordföranden Jean-Claude Junckers tal om tillståndet i unionen ger en fingervisning om hur unionen kommer att utvecklas under de närmaste åren.
Vi sammanfattar stämningarna inför den händelserika dagen i Strasbourg.
1. Går EU in för sanktioner mot Ungern?
Det har redan en längre tid framförts krav på att EU borde vidta åtgärder mot Ungern med anledning av försämringarna av rättsstatsprincipen i landet.
Tillsvidare har kraven på att klämma åt Ungern ändå klingat för döva öron.
I dag kan det emellertid bli en ändring på den här punkten då parlamentet röstar om att aktivera artikel 7 mot Ungern.
Det återstår att se hur många EPP:are som är beredda att ge Orbán och systerpartiet Fidesz kalla handen när det verkligen gäller.
Artikel 7 kan enligt EU-fördraget tillämpas på länder som allvarligt åsidosätter grundläggande EU-värderingar som frihet, demokrati samt respekt för rättsstatsprincipen och de mänskliga rättigheterna.
Om parlamentet och medlemsländerna bestämmer sig för att tillämpa artikel 7 på Ungern kan landet komma att förlora sin rösträtt i rådet som är medlemsländernas beslutsfattande organ.
Ungerns premiärminister Viktor Orbán var närvarande i parlamentet då läget i landet debatterades igår kväll.
Han beskyller EU för att angripa det ungerska folket och säger att landet inte kommer att vika för påtryckningar.
Det är fortfarande oklart om det går att samla två tredjedelar av parlamentet bakom tillämpandet av artikel 7. Avgörande blir hur medlemmarna i parlamentets största politiska grupp EPP (Europeiska folkpartiet) röstar.
På tisdag kväll fattade EPP beslut om att ge gruppens 217 EU-parlamentariker fria händer i fråga om Ungern.
Det återstår att se hur många EPP:are som är beredda att ge Orbán och systerpartiet Fidesz kalla handen när det verkligen gäller.
2. Godkänner parlamentet det omtalade upphovsrättsdirektivet?
På eftermiddagen röstar EU-parlamentet också om det omstridda upphovsrättsdirektivet.
Delar av lagförslaget har fått kritik för att hämma yttrandefriheten på internet till förmån för storbolag inom underhållningsindustrin.
Förslaget syftar bland annat till att ge rättsinnehavare möjlighet att få ersättning då deras innehåll utnyttjas av företag som ägnar sig åt så kallat användargenererat innehåll.
I juli valde parlamentet att skjuta fram de avgörande omröstningarna till hösten.
I framtiden ska företag kunna välja mellan att antingen ersätta upphovspersonen för det innehåll användarna laddar upp eller att blockera materialet.
Kritikerna anser att kravet på att blockera olagligt uppladdat material kommer att förutsätta användningen av internetfilter.
Lagförslagets 11:e artikel är likaså omstridd. Den skulle tvinga tjänster som Google Nyheter och Facebook att ersätta producenterna för det nyhetsinnehåll man delar.
Senast var frågan om upphovsrätterna på parlamentets agenda i början av juli. Då valde parlamentet att skjuta fram de avgörande omröstningarna till hösten.
Nu röstar parlamentet om ett kompromissförslag som man hoppas att bättre ska tillgodose intressena såväl bland upphovspersonerna som internetanvändarna.
3. Vad säger Juncker i sitt tal om unionens tillstånd?
Onsdagen inleds med kommissionsordförande Jean-Claude Junckers årliga tal till parlamentet om unionens tillstånd.
I talet förväntas Juncker staka ut hur unionen kommer att utvecklas inom den närmaste framtiden.
De pågående förhandlingarna om EU:s långtidsbudget och migrationsfrågan torde tangeras. Frågan om det instundande brittiska utträdet ur unionen lär knappast heller gå att förbise i talet.
För luxemburgaren Juncker blir talet till unionen det sista av sitt slag.
Juncker förväntas även klargöra hur planerna på att slopa sommar- och vintertiden kommer att framskrida i praktiken.
För luxemburgaren Juncker blir talet till unionen det sista av sitt slag. Han ställer inte upp för omval som kommissionsordförande i samband med vårens Europaparlamentsval.
Brexit, migration och upphovsrätten - dessa är de viktigaste frågorna när EU-parlamentet samlas efter sommaren
Finska EU-parlamentariker listar höstens stora ämnen.