Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle

Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

Från 2018
Uppdaterad 04.10.2018 13:17.
En kvinna i ridkläder och ridhjälm sitter på en häst.
Bildtext Janina Laine med hästen Rihanna.
Bild: Privat

Lördagen den 8.9 ordnade Väst-Nylands ryttare regionala lagmästerskap i dressyr för södra Finlands region. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage.

Av de lokala ryttarföreningarna deltog Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare.

I lagmästerskapet deltar de lag som representerar en föreningen tillhörande södra Finlands region. Varje förening kan ha endast ett lag.

Laget består av tre ekipage, där junioren rider på nivån lätt B och de övriga två ekipagen på nivån lätt A med olika svårighetsgrad. Lagets resultat är de ihopräknade procentenheterna från lagdeltagarnas resultat.

Väst-Nylands ryttares lag bestod av Emilia Toivola (junior), Ida Laukkanen och Jessica Grönlund. Hangö Udds ryttares lag bestod av Ida Repo (junior), Mikaela Lundberg och Janina Laine.

Emilia Toivola fick med hästen Royal Charme 61,250 % och tog en nionde plats i lätt B klassen. Ida Laukkanen och Jatsin Pajatso fick ett resultat på 62,826 % och en nionde plats i lätt A klassen.

Jessica Grönlund och hästen Minimatti tog en sjunde plats med resultatet 64,141 % i lätt A. Med detta resultat tog Väst-Nylands ryttare en nionde plats i lagtävlingen med det sammanlagda resultatet 62,739 %.

Ida Repo och hästen Zidamanta Velvet tog en sjätte plats i lätt B klassen med ett resultat på 64,773 %. Mikaela Lundberg och Buchanan tog en åttonde plats i lätt A klassen med 62,935 %.

Janina Laine och hästen Rihanna knep en andra plats med resultatet 66,563 % i lätt A klassen. Därmed tog Hangö Udds ryttare en femte plats i lagtävlingen med det sammanlagda resultatet 64,757 %.

Väst-Nylands ryttare ordnar följande gång tävlingar på Broby gård den 29 och 30 september. Under tävlingshelgen rids mästerskapstävlingarna.

Text: Mikaela Lindqvist, sekreterare och resultatansvarig i Väst-Nylands Ryttare

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Diskussion om artikeln