Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Nappe Larsson för med sig svensk taktik och finsk sisu till Akilles bandylag

Från 2018
Uppdaterad 14.09.2018 06:05.
rolf larsson i grön spelskjorta på gata
Bildtext Rolf Larsson säger att han redan känner många i laget.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Den erfarna landslagsspelaren Rolf "Nappe" Larsson som har spelat sju säsonger i Sverige ska spela för Akilles Bandy.

Mittfältaren Rolf “Nappe” Larsson drar på sig Akilles gröna spelskjorta. Akilles Bandy har gjort ett 1 +1 årigt kontrakt med Rolf Larsson.

- Det känns roligt. Det är en lite annorlunda utmaning än vad jag är van vid i Finland. Jag har spelat främst för Helsingforsklubbar så det känns inspirerande, säger Larsson.

jari kettunen ser på när rolf larsson drar på sig akilles gröna spelskjorta
Bildtext Styrelseordförande Jari Kettunen ser på när Rolf Larsson drar på sig Akilles gröna spelskjorta.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

31 år gamla Rolf Larsson inledde sin bandykarriär i Vesta och har också spelat för Botnia och HIFK. Han har spelat totalt sex VM-turneringar med landslaget.

I Sverige har han spelat för Sirius, Broberg, HSKT Bandy och Hammarby i Elitserien. Larsson säger att det är en stor skillnad mellan spelet i Sverige och i Finland.

- Speciellt om du spelar i elitserien så är spelarnas individuella nivå väldigt mycket högre än här. Om man tänker på laget som kollektiv så har svenskarna taktiskt kommit längre än här.

man i grön speltröja går på en gata
Bildtext Rolf "Nappe" Larsson tror på att Akilles Bandy kan gå långt i den kommande säsongen.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Efter sju säsonger i Sverige gick flyttlasset för Larsson till Finland igen. Han kommer att pendla till träningarna från Helsingfors.

- På det sättet är det lite enklare att vi har vårt kontor i Vanda, så det tar en halvtimme att köra hit. Det är inte så farligt. Det blir lite längre resor än normalt men jag tror inte att det ska bli något problem, säger Larsson.

Guld nästa – Akilles vill gå långt

Senast Borgå Akilles bandyherrar vann FM-guld var 1981 och 1985. I flera år har laget satsat stort i hopp om att nå toppen.

Rolf Larsson spelade förra säsongen i Sverige för Stockholms AIK och var med om att lyfta dem till Allsvenskan. Nu ser han det som en intressant utmaning att försöka lyfta Akilles Bandy.

- Akilles har inte riktigt nått ända fram de senaste åren, det sporrar en att komma hit och försöka få till stånd en förändring, säger Larsson.

Tror du det kan bli guld för Akilles bandylag?

- Man ska aldrig säga aldrig.

jari kettunen styrelseordförande för akilles bandy på en gata
Bildtext Styrelseordförande Jari Kettunen.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Klubbens styrelseordförande Jari Kettunen är glad över att laget kunnat göra kontrakt med en spelare som har internationell erfarenhet.

- Han för med sig erfarenhet och mera tävling inom laget. det är fint att få erfarna bra spelare till laget, säger Kettunen.

I juli kom det fram att gränsbevakningen misstänker styrelsen för att ha hjälpt till att skaffa falska stämplar i passen åt två ryska spelare som spelade för Akilles Bandys representationslag under säsongen 2017-2018. Jari Kettunen har inget nytt att säga om fallet.

- Vi får se med tiden hur saken framskrider, om det går till åtal eller vad som händer. Det är tidigt att börja spekulera vad slutresultatet blir, säger Kettunen.

Artikeln uppdaterad 14.9.2018 kl. 6:05. Akilles tog FM-guld i bandy senast 1985 och inte 1981 som det tidigare stod i texten.

Diskussion om artikeln