Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nashvilles rivjärn stängs av i 27 matcher efter bråk vid bensinmack: "NHL kan inte tolerera den här sortens beteende"

Från 2018
Austin Watson på isen.
Bildtext Austin Watson stod för 14+5=19 poäng förra säsongen.
Bild: Danny Murphy/Icon Sportswire/All Over Press

Ishockeyspelaren Austin Watson stängs av i en tredjedel av grundseriesäsongen på grund av ett bråk med sin flickvän i somras och får dessutom stå utan lön fram till början av december. Watson stod för en vass säsongsavslutning och avstängningen förbättrar Eeli Tolvanens möjligheter att ta en plats i rampljuset.

Austin Watson och hans flickvän hade en dispyt vid en bensinmack i Franklin nära Nashville den 16 juni. Polis som tillkallades konstaterade att Watson knuffat sin flickvän som orsakat röda spår på hennes bröst och Nashvillespelaren dömdes senare, rapporterar TSN.

NHL har under förra veckan utrett fallet och förhört Watson. Nu har ligan dömt Watson till en lång avstängning. Anfallsspelaren tvingas stå över samtliga träningsmatcher och 27 grundseriematcher och är först tillbaka på NHL-isen i början av december.

26-åringen har 1,1 miljoner dollar, motsvarandes 950 000 euro, i årslön och får klara sig utan kompensation under den tredjedel av grundseriesäsongen som han missar.

– Austin Watson har på ett fysiskt sätt konfronterat sin partner. NHL har en hård linje och kan inte tolerera den här sortens beteende, sade ligachefen Gary Bettman.

Nyckelspelare i slutspelet

Spelarfacket NHLPA och Watson kommer att överklaga avstängningsdomen.

– Nashville Predators stödde och jobbade nära NHL under utredningen beträffande Austin Watson. Under hans avstängning önskar vi Austin, Jenn och deras bebis allt gott då de tar de nödvändiga stegen för att gå vidare, löd klubbens uttalande.

Austin Watson stod för 14 + 5 = 19 poäng förra säsongen. I slutspelet var han poängfemma i laget med 5 + 3 = 8 poäng på 13 matcher.

Han blev draftad av Nashville sommaren 2010 och har tillhört organisationen sedan dess. Det har blivit fyra NHL-säsonger och 216 grundseriematcher i klubben.

Avstängningen underlättar 19-årige Eeli Tolvanens förutsättningar att ta en plats i laget då säsongen kör igång. Både Tolvanen och Watson är yttrar.

Diskussion om artikeln