Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Räikkönen stal showen på presskonferensen i Singapore då han kommenterade Sauberflytten: "Varför vill ni göra det svårare än det är?"

Från 2018
Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen och Brendon Hartley under en presskonferens i Singapore.
Bildtext Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen och Brendon Hartley under en presskonferens i Singapore.
Bild: AFP / Lehtikuva

Formel 1-föraren Kimi Räikkönen var i sitt esse då han deltog i en presskonferens inför veckoslutets lopp i Singapore. Det var först i samband med loppet i Monza för två veckor sedan som Räikkönen fick reda på att det inte blir någon fortsättning i Ferrari och därefter föll pusselbitarna snabbt på plats. Jag har mina skäl och så länge jag är nöjd så räcker det för mig, sade finländaren.

Räikkönen uppgav att han tog kontakt med Sauber först efter att Ferrari visat rött ljus. Beslutet att lämna Ferrari var inte Räikkönens.

– Jag kan inte säga att jag har haft dessa planer särskilt länge, sade Räikkönen på presskonferensen då han kommenterade flytten till Sauber.

Medierna var också intresserade av om Räikkönen utlovats någon roll i stallet när han har kört klart.

– Det spekuleras alltid men jag har ingen sådan överenskommelse.

"Jag spelar bara ett spel med er"

Räikkönen var i sitt esse då han svarade på journalisternas frågor.

Vi kan väl alla vara överens om att två år till är en bra sak, löd kommentaren i samband med att formel 1-seriens officiella konto delade en video på Twitter med Räikkönens utvalda kommentarer från presskonferensen.

Det var inte ditt beslut att lämna Ferrari, men det var ditt beslut att återvända till Sauber. Lägg ut texten över varför du gjorde det?

– Varför inte?

Varför vill du tillbaka dit?

– För att jag vill. Varför vill ni göra det svårare än det är? Jag har mina skäl och så länge jag är nöjd så räcker det för mig.

Du har fortfarande passionen kvar att tävla?

– Nej, det har jag inte. Jag spelar bara ett spel med er. Jag råkade skriva på för dem, och jag ska tillbringa två år där och vara olycklig, sade Räikkönen och Lewis Hamilton på stolen bredvid drog på smilbanden.

Ska du nu hjälpa Vettel att vinna VM-titeln?

– Jag kan självfallet bara köra en bil.

Singapores deltävling börjar klockan 15.10 på söndag.