Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lovorden haglar över Barkov – jämförs med Crosby och McDavid: ”En äkta superstjärna”

Från 2018
Uppdaterad 14.09.2018 10:39.
Aleksander Barkov.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Det är ingen tvekan om att Aleksander Barkov är väldigt uppskattad av lagkamrater och tränare i Florida Panthers. Inför den stundande säsongen hyllas han med ord som ”superstjärna och ”den mest kompletta spelaren”. Vincent Trocheck rankar honom som en av de bästa spelarna i ligan.

I år har det gått 25 år sedan Florida Panthers bildades och den kommande säsongen blir ett jubileum för klubben. En säsong som både spelare och supportrar hoppas ska ge lite framgång.

Florida gick till Stanley Cup-final under sin tredje säsong i NHL men efter det har framgångarna uteblivit. Under 2000-talet har Florida bara gått till slutspel vid två tillfällen.

Passligt till jubileumssäsongen hoppas man att laget ska gå in i en ny era och den som ska leda laget är Aleksander Barkov. Lagets förstacenter gjorde en stark säsong i fjol och enligt lagkamraten Vincent Trocheck är han bland de bästa spelarna i ligan.

– Det är bara Sidney Crosby och Connor McDavid som jag skulle placera i samma kategori, säger Trocheck enligt Miami Herald.

Och lovorden tar inte slut där.

– Han är troligen den mest kompletta spelaren som jag spelat med. Jag spelat med några fantastiska spelare men faktum är att han så bra både offensiven och defensiven. Det är svårt att hitta sådana spelare. Han är också underskattad, säger målvakten Roberto Luongo.

– Enligt mig är han är en äkta superstjärna i ligan, säsger tränaren Bob Boughner

”Finns inga nya trick på Youtube”

Själv är Barkov lågmäld då han får höra hyllningarna och viftar bort Luongos ord som ett skämt. Men Barkov har under sina år i NHL gjort sig känd som en av de bästa defensiva anfallarna i ligan.

Dessutom är han en straffskytt av rang. Barkov har en förmåga att sätta spektakulära straffar och under sina fyra säsonger i NHL har han gjort mål på ungefär hälften av sina försök.

Frågan är om han kommer att bjuda på några nya läckerbitar den här säsongen?

– Det blir svårare för det finns inga nya trick på Youtube. Jag måste skapa egna och kanske kan det lyckas, säger han.

Diskussion om artikeln