Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Springfloden - Omaka poliskolleger löser två nya mord

Från 2018
Karaktärerna Tom och Olivia vid en bardisk i dramaserien Springfloden.
Bildtext Tom Stiltons och Julia Ragnarssons vägar korsas igen i den andra säsongen av Springfloden.
Bild: Filmlance International AB 2018/Niklas Maupoix

Olivia Rönning och Abbas el Fassi drabbas på varsitt sätt av två olika mord i två olika städer, Marseille och Stockholm. De dras in i var sitt fall som på något vis hänger ihop. Välkommen till andra säsongen av svenska dramaserien Springfloden.

När tittarsuccén Springfloden återvänder träffar vi flera kända ansikten från första säsongen. Inte minst de omaka kollegerna Olivia Rönning och Tom Stilton spelade av Julia Ragnarsson och Kjell Bergqvist. Dar Salim ser vi igen i rollen som Abbas och Cecilia Nilsson som poliskommisarie Mette Olsäter

I upptaken av andra säsongen återvänder Olivia från ett halvårs vistelse i Mexiko och kastas rakt in i ett nytt fall, mordet i Stockholm.

Tulltjänstemannen Bengt Sahlman hittas hängd i sitt hem av sin 17-åriga dotter Sandra. Olivia passerar Sahlmans hem samtidigt som dottern i panik kommer utspringande från huset.

Olivia kan inte släppa den unga Sandras öde. Båda hennes föräldrar är nu döda, ett öde som liknar Olivias eget. Ganska snart konstateras det att självmordet är ett mord, troligtvis med kopplingar till ett rån där beslagtagna droger försvunnit från Tullen. Mette Olsäter får fallet på sitt bord.

Karaktären Olivia står på en mörk gata.
Bildtext Olivia återvänder från Mexiko och kastas rakt in i ett nytt mordfall.
Bild: Niklas Maupoix / Filmlance International AB 2018

En kärlekshistoria från det förflutna

Tom Stilton har spenderat den senaste tiden ensam ute i skärgården och vill helst fortsätta med det. Hans förflutna som polis för honom dock snart till det andra mordet i Frankrike.

När en blind kvinna hittas brutalt styckmördad i Marseille känner Abbas igen sitt livs kärlek när han ser den mördade Samiras bild i en fransk tidning.

Abbas beslutar sig för att åka till Marseille för att ta reda på vad som hänt henne och ber Tom Stilton att följa med. Tom har nämligen sedan tidigare försänkningar inom polisen i Marseille.

Det är redan från början en farlig resa eftersom det största kriminella nätverket i staden har satt ett pris på Abbas huvud.

Olivia, Tom, Abbas och Mette gör allt för att lösa de två fallen - två fall som med tiden skall visa sig ha en märklig koppling.

Karaktärerna Tom Stilton och Ababs står på en schabbig gata i Marseille.
Bildtext Tom Stilton och Abbas vill få klarhet i mordet i Marseille.
Bild: Filmlance International AB 2018/Niklas Maupoix

Orginaltitel: Springfloden (Säsong 2)
Yle TV1 söndagar kl. 22.00, säsongstart 16.9.2018
Avsnitten på Arenen efter tv-sändning och fram till 18.12.2018.
10 avsnitt
Textas till svenska.

I huvudrollerna: Julia Ragnarsson (Olivia Rönning), Kjell Bergqvist (Tom Stilton), Cecilia Nilsson (Mette Olsäter), Dar Salim (Abbas), Johan Widerberg (Minken).

Manus: Cilla och Rolf Börjlind, baserad på deras roman Den tredje rösten.
Regi: Niklas Ohlson och Pontus Klänge

Produktion: Filmlance, 2018 / Samproduktion

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln