Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Var inte alls nervös, jag anade att vi skulle vinna” – JoMa tog klubbhistoriens första FM-guld i boboll i överlägsen stil

Från 2018
JoMa firar FM-guld.
Bildtext JoMa firar FM-guld.
Bild: Lehtikuva

Superpesis-mästerskapet gick i år till Joensuu. JoMa säkrade guldet på bortaplan i Kouvola på söndagen, där Pallonlyöjät föll rakt i tre matcher. Joensuulaget förlorade inte en endaste match i slutspelet.

KPL vann grundserien i Superpesis, men tvingades svettas ordentligt i semifinalen mot Sotkamon Jymy. I finalserien verkade bensinen vara slut.

I den avgörande tredje matchen på söndagen var gästerna från Joensuu klart bättre med 2–0 (8–0, 5–2).

– Jag var överraskande nog inte alls nervös, jag anade att vi skulle vinna. Vi har haft våra stunder i år. Vår strategi har varit lyckad, laget fantastiskt och bakgrundstrupperna minst lika bra.

– Det kändes helt enkelt som att vi var redo för det här, säger färska guldmedaljören Petri Pennanen till Yle.

För Kouvolalaget var besvikelsen enorm.

– Det bättre laget vann den här gången. Vår insats räckte inte till, framförallt i dag. Vi har ett segt gäng som tog flera kliv framåt under säsongen, men det var JoMas tur att ta hem rubbet i år, säger KPL:s Anssi Lammila.

JoMa har spelat på den högsta bobollsnivån sedan 2004 och tog sin första medalj för fem år sedan. Endast fyra spelare i laget hade vunnit ett FM-guld tidigare.

Det är samtidigt den första gången på 2010-talet som ett annat lag än Vimpelin Veto eller Sotkamon Jymy vinner ligamästerskapet. Veto tog i år bronset framför näsan på just Jymy.

Diskussion om artikeln