Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubbchefens passning till ”strejkande” William Nylander: Vill han vinna med oss får han nöja sig med mindre lön

Från 2018
Uppdaterad 18.09.2018 11:41.
William Nylander.
Bildtext Inget kontrakt ännu för William Nylander.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Toronto Maple Leafs har inlett sin träningssäsong, men utan sin svenske talang William Nylander. Parterna förhandlar fortfarande om ett nytt kontrakt och Toronto-chefen Kyle Dubas avslöjar nu klubbens ståndpunkt: Vi kan inte göra honom till den rikaste spelaren i ligan.

Nylanders treåriga rookiekontrakt löpte ut i sommar och löneförhandlingarna verkar ha strandat totalt.

Enligt TSN:s uppgifter ska Nylander kräva en lön på omkring 8 miljoner dollar per säsong, medan Toronto Maple Leafs vill komma klart billigare undan.

Nylander själv kommenterade dödläget för Sportbladet för en dryg vecka sedan.

– Det är upp till agenten och general managern att göra upp om, det är inget som jag har kontroll över, kommenterade Nylander för tidningen och tillade att han inte har något personligt löneönskemål.

Nu har också Toronto Maple Leafs general manager Kyle Dubas talat ut om kontraktförhandlingarna.

Enligt honom är det klart att klubben inte kan matcha Nylanders krav i nuläget.

– Ifall vi vill nå kontinuerlig framgång kan vi inte gå och sätta marknadspriset för en viss typ av spelare, säger Dubas till Toronto Star.

Matthews, Marner och Kapanen står näst i tur

Toronto befinner sig för tillfället i en prekär situation. Klubben har 13 miljoner dollar upp till lönetaket – inte inkluderat Nylanders kommande kontrakt – och nästa sommar ska såväl Austin Matthews, Mitchell Marner som Kasperi Kapanen få sina första ”riktiga” kontrakt.

Dessutom värvade Toronto tidigare i sommar John Tavares med klubbhistoriens största kontrakt på 11 miljoner dollar per säsong i sju år framöver.

Enligt färska uppskattningar ska Nylanders tjänster vara värda något mellan 6 och 7 miljoner dollar per säsong.

Det är en jämförelse med Winnipegs Nikolaj Ehlers och Bostons David Pastrnak som i fjol skrev på förlängningar och har noterats för ungefär lika många poäng som Nylander.

Om Maple Leafs är villiga att ens punga ut så mycket är ändå allt annat än klart.

– Spelare kanske inte gillar det [att få sämre lön], men jag är övertygad om att de hellre spelar för ett lag som kan vinna än för ett som inte kan göra det, säger Dubas och tillägger att han är ”bombsäker” på att klubben kan teckna långa förlängningar med såväl Nylander, Matthews som Marner.

Artikeln uppdaterad kl. 11.40 Tavares skrev på för sju, inte åtta år som det tidigare stod i artikeln. Preciserat att kontraktet var Torontos största.

Diskussion om artikeln