Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hjärnskakningsdrabbade Uronen kan tvingas stå över Europa League-premiären: ”Måste vara försiktig när det handlar om huvudet”

Från 2018
Jere Uronen sitter på marken.
Bildtext Jere Uronen.
Bild: Copyright ISOSPORT/All Over Press

Jere Uronen åkte på en otäck huvudsmäll i Nations League-premiären mot Ungern. Landslagsbacken drabbades av en hjärnskakning och nu kan också Europa League-matchen mot Malmö FF vara i farozonen.

Uronen tvingades utgå redan i den första halvleken mot Ungern och ersattes då av Albin Granlund.

Efter matchen klarnade det att Uronen tvingades vila också mot Estland – och inte heller i den belgiska ligan kunde backen ställa sig på planen då Genk tog sig an Anderlecht på veckoslutet.

Genk vann toppmatchen och började sedan ladda för säsongens första gruppspelsmatch i Europa League. Premiären äger rum på torsdag då Malmö FF står för motståndet.

Men kommer Jere Uronen att stå på plan? Tveksamt.

Försvararen berättar för Expressen att han fortfarande dras med hjärnskakningssymptom.

– Jag hade några hjärnskakningar då jag spelade i Helsingborg också. Den här är inte lika allvarlig men man måste ändå vara försiktig när det handlar om huvudet, berättar Uronen för tidningen.

Tim Sparv fick hjälpa till

Malmö FF tog sig till gruppspelsfasen genom att fälla ut Finlandsbekanta FC Midtjylland i den avgörande kvalomgången. Uronen passade också på att snacka klubbfotboll med Tim Sparv under landslagssamlingen.

– Men han var inte så sugen på att prata om de två matcherna. Han har så stor vinnarskalle så jag förstår honom. Men han sa att Malmö spelade bra och förtjänade att vinna, säger Uronen.

Även om Uronen inte kan spela på torsdagen saknas det inte blåvit representation i turneringen.

Utöver Uronen spelar också Lukas Hradecky och Joel Pohjanpalo (Bayer Leverkusen), Jesse Joronen (FC Köpenhamn), Jasse Tuominen (BATE Borisov) samt Roman Eremenkos Spartak Moskva i Europa League.

Diskussion om artikeln