Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK satte stopp för förlustsviten på tabelljumbons bekostnad – steg upp till tvåa förbi EIF i fotbollsettan

Från 2018
HIFK-spelare firar ett mål.
Bildtext HIFK fick fira igen.
Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved.

Efter två raka förluster hittade Helsingfors IFK igen spelet då Klubi 04 stod för motståndet i fotbollens division 1. Saldot: Tre mål, tre poäng – och ”kamraterna” steg upp till andra plats i tabellen. Härnäst ställs HIFK mot Ekenäs IF.

– Endast en seger duger, konstaterade klubben i sitt matchförberedande telegram.

Det var ett pressat HIFK som stod värd för jumbon Klubi 04 i fotbollsettan på måndagskvällen. HIFK hade förlorat sina två senaste matcher – varav den senaste mot Jaro på hemmaplan – och var tvungen att lyckas för att hålla sina chanser om ligaavancemang i liv.

Matchen fick en drömstart ur rödtröjornas perspektiv. Jani Bäckman, som tvingats vila i förlusten mot Jaro på grund av en avstängning, öppnade målkranarna redan i den nionde matchminuten med sitt tredje mål på fyra matcher.

Två fullträffar till – härnäst väntar toppmöte

Tjugo minuter senare var det Tuomas Mustonen, som också vilade i matchen mot Jaro, som stod i tur att kliva fram. Säsongens nionde fullträff gav HIFK 2–0-ledningen och matchen verkade avgjord.

Esa Terävä avrundade ännu segersiffrorna till 3–0 då den andra halvleken hade blivit fem minuter gammal.

I och med segern steg HIFK upp till tvåa i tabellen förbi Ekenäs IF. Både HIFK och EIF har samlat in 39 poäng under den pågående säsongen. Ettan KPV ligger på 40 poäng efter segern över EIF på lördagen.

På söndag står EIF värd för HIFK.

Topptrions slutprogram

Resultat, fotbollsettan:

HIFK – Klubi 04 3–0 (2–0)
9’ 1–0 Bäckman
29’ 2–0 Mustonen
50’ 3–0 Terävä

Diskussion om artikeln