Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanen högt på ESPN:s lista över bästa spelare i NBA – förväntas dessutom överträffa sin ranking

Från 2018
Lauri Markkanen.
Bildtext Lauri Markkanens andra NBA-säsong börjar om en månad.
Bild: Jarno Kuusinen / AOP

Både ESPN och Sports Illustrated rankar Lauri Markkanen bland de 100 bästa spelarna i NBA. Den förstnämnda har ändå klart större förtroende i finländarens talanger då han rankas som ligans 66:e bästa spelare.

Förra veckan publicerade den ansedda amerikanska sporttidningen Sports Illustrated sin ranking över NBA:s 100 bästa spelare. På den listan återfanns Chicago Bulls Lauri Markkanen på 84:e plats.

Nu är det ESPN:s tur att presentera sin syn på ligans främsta spelare. Idag publicerades placeringarna 51–100 och här finns Markkanen på plats nummer 66.

Finländaren har alltså klättrat 18 pinnhål jämfört med Sports Illustrateds ranking.

– Efter en stark nykomlingssäsong med 145 trepoängare som tuffaste merit lär Markkanen nu ta ett till skutt i anfallseffektivitet. En starkt andra år är att vänta, skriver ESPN.

I slutet av listan får ESPN:s panel ännu lyfta fram spelare som har potential att överträffa sin rankingplacering. En av spelarna som får ett omnämnande är Markkanen.

– Jag tror att Markkanen kommer att komma igång riktigt ordentligt, menar experten Tim MacMahon.

Många stjärnor bakom Markkanen

Markkanen behöver definitivt inte skämmas över sin placering. På ESPN:s lista finns det flera etablerade stjärnspelare som rankas bakom finländaren.

En av ligans tuffaste stora killar DeMarcus Cousins (som visserligen rehabiliterar en akillesskada) finns tre placeringar bakom Markkanen på 69:e plats. Andrew Wiggins som draftades som första spelare år 2014 och valdes till årets nykomling påföljande säsong är i sin tur på plats nummer 70.

Golden State Warriors nyckelpjäs Andre Iguodala är 73:a, dunkmonstret DeAndre Jordan är 80:a och den franska forwarden Nicolas Batum 91:a, för att nämna några bekanta namn.

ESPN har ännu inte presenterat hela sin lista men vad gäller toppnamnen så skulle det vara överraskande om den inte handlade om ganska samma spelare som är med på Sport Illustrateds ranking. Deras tio i topp ser ut så här:

1. LeBron James, Los Angeles Lakers
2. Kevin Durant, Golden State Warriors
3. Stephen Curry, Golden State Warriors
4. James Harde, Houston Rockets
5. Anthony Davis, New Orleans Pelicans

6. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
7. Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
8. Chris Paul, Houston Rockets
9. Joel Embiid, Philadelphia 76ers
10. Jimmy Butler, Minnesota Timberwolves

Källor: ESPN och Sports Illustrated.

Diskussion om artikeln