Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grym kamp av Finland resulterade i knapp förlust mot Iran – VM fortsätter på fredagen

Från 2018
Finlands volleybollsherrar.
Bildtext Eemi Tervaporttis, Elviss Krastins, Sauli Sinkkonens och Urpo Sivulas turnering fortsätter på fredagen.

Finland var nära en tuff seger i VM i volleyboll men förlorade till slut en jämn dust mot Iran. Finland avancerar ändå till turneringens andra skede som sista lag från grupp D.

Att Finland skulle sluta på fjärde plats i gruppen var klart redan innan matchen mot Iran. Helt utan betydelse var drabbningen inte.

Poängen från det första gruppskedet tas med till fortsättningsserien och mot Iran plockade Finland en poäng. Mer skulle det ändå ha kunnat bli.

Finland var inte alls långt ifrån att slå Iran som ligger tio placeringar högre på världsrankingen. En 2–1-ledning vände ändå till en 2–3-förlust i den jämna matchen.

Irans segersiffror skrevs 3–2 (25–19, 22–25, 23–25, 25–23, 15–12).

Finlands saldo i gruppskedet var två segrar och tre förluster. Det här räcker alltså till fjärde plats i grupp D och avancemang tillsammans med Polen, Bulgarien och Iran som placerade sig framför Finland. Kuba och Puerto Rico eliminerades.

VM-turneringens andra skede inleds på fredagen. Där kommer Finland att möta i alla fall Italien som aldrig förlorat mot Finland. De två övriga lagen klarnar då de sista gruppmatcherna har avverkats.

För fyra år sedan slutade Finland på nionde plats i VM.

Diskussion om artikeln