Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Elektropop-duon LCMDF ute med ny skiva – Europaturné hägrar senare i höst

Från 2018
LCMDF.
Bildtext LCMDF utmanar Vegatoppen med Thank God I Didn´t Get to Know You at All
Bild: Iiris Heikka.

Systrarna Mia och Emma Kemppainen har de senaste åren tagit en konstnärlig paus från musiken. Nu är de tillbaka med en ny skiva och utmanar Vegatoppen med låten Thank God I didn´t get to know you at all.

Den 21 september släpper LCMDF sin senaste skiva Sad Bangers. Skivsläppet ackompanjeras av fest på Tavastia i Helsingfors.

- Det är jättespännande med en ny skiva och det blir också den första Tavastiaspelningen för oss på över fem år, säger Emma Kemppainen.

Efter premiärfesten åker duon till Stockholm och därifrån vidare ut till Europa.

Personligt och ocensurerat

Den nya skivan följer i stort sett samma mönster som de tidigare alstren. Låtarna präglas av personliga minnen och känslor och utgår alltid ifrån Emma och Mias egna liv.

- Låtarna är berättelser ur en ung kvinnas vardag. Ärligt och ocensurerat.

Vem är LCMDF?

LCMDF har spelat ihop i flera år och är dessutom systrar. Emma berättar att de är mycket sammansvetsade och har ett analytisk förhållningssätt till musiken.

- Vi bollar otroligt många idéer och när vi når någon form av samsyn är rollerna tydliga. Mia producerar musiken och jag skriver lejonparten av låttexterna.

Utmanar en konservativ kvinnosyn med sin låt

LCMDF utmanar nu Vegatoppen med det tredje spåret från den nya skivan Sad Bangers. Låten heter Thank God I didn´t get to know you at all och handlar om den konservativa kvinnosynen som präglar singellivet.

- Vi lever i tron att alla måste hitta en prins på en vit häst. Man kan ju träffa många killar om man så vill, säger Emma.

Du kan rösta på LCMDF här.

Elektropop-duon LCMDF ute med ny skiva

11:26