Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Relationspodden med Hannah Norrena och Eva Frantz: "Vi diskuterar allt man inte börjar snacka om vid kaffebordet"

Från 2018
Hannah Norrena och Eva Frantz.
Bildtext Hannah Norrena och Eva Frantz.
Bild: Ilmari Fabritius

Podden Norrena & Frantz som kickar igång i dag, lördag, kommer att lyfta upp allt du grubblar över efter att du har släckt lampan för kvällen. Kvinnorna bakom projektet är välbekanta profiler för radiolyssnarna, Eva Frantz och Hannah Norrena.

Temat som behandlas i podden är relationer, i alla dess former.

- Vi vill hålla temat brett eftersom det lätt blir så att då man tänker på relationer tänker man på kärleksrelationer, men sist och slutligen finns det en hel ocean av andra relationer också, säger Norrena.

- Jag blir lite provocerad när man talar om relationer och det sopas under mattan som något ytligt lullull. Våra relationer är det viktigaste vi har! konstaterar Frantz.

"Relationer ska få tillräckligt med utrymme"

Duon poängterar att podcasten kommer att behandla deras egna livssituationer. På frågan hur mycket de kommer bjuda på sig själva i podden är svaret snabbt och enigt:

- Alldeles för mycket. Man kommer att få svar på saker man inte vill veta, skrattar Eva Frantz.

Jag är singelmamman som längtar efter kärleken men är lite trött på att leta efter den. Och Eva har varit gift i tusen år och är dessutom väldigt gravid

Hannah Norrena

Med löftet om att vara personliga och dela med sig av egna erfarenheter och analyser kompletterar Frantz och Norrena varandra. Deras livssituationer är väldigt olika.

- Visst, vi är båda radioröster, mammor och ungefär lika gamla. Men jag är singelmamman som längtar efter kärleken men är lite trött på att leta efter den. Och Eva har varit gift i tusen år och är dessutom väldigt gravid just nu, konstaterar Hannah Norrena.

Frantz och Norrena slår på stort och publicerar genast två avsnitt. Det första avsnittet hanterar temat vuxendejtning och det andra otrohet.

Vi är kanske inga parterapeuter men vi är medmänniskor som har varit med om ett och annat

Eva Frantz

Podcasten baserar sig långt på frågor som kommit in från publiken.

- Vi vill veta vad ni ligger och funderar på. Vi vill höra om era erfarenheter, frågor och argument. Vi är kanske inga parterapeuter men vi är medmänniskor som har varit med om ett och annat, säger Eva Frantz.

- Vi vill gärna att man ser oss som kompisarna man kan ta upp allt med, säger Hannah Norrena.

Ett nytt avsnitt varje lördag morgon

Man kan kontakta Norrena och Frantz på adressen relationspodden@yle.fi.

Alla frågor och kommentarer som kommer in behandlas konfidentiellt och ifall frågan diskuteras i podcasten är skribenten alltid anonym.

Ett nytt avsnitt av podcasten publiceras varje lördag morgon på Yle Arenan och de vanligaste podd-plattformerna.

Här kan du lyssna på det första avsnittet.

Att dejta är inte alls roligt

27:46

Diskussion om artikeln