Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Polisen ska undersöka händelserna i matchen mellan HJK och FC Inter – också VPS, TPS och IFK Mariehamn har varit under lupp

Från 2018
Fotboll.
Bildtext Resultatmanipulationsmisstankar bland annat i matchen mellan HJK och FC Inter.
Bild: Toni Hekkala / All Over Press

Bollförbundet meddelar att de lämnat in en begäran om polisutredning beträffande händelserna i fotbollsligamatchen mellan HJK och FC Inter.

HJK–FC Inter-matchen som spelades den 2 september kommer att undersökas av polisen, meddelar Bollförbundet på sin webbplats.

Beslutet att föra ärendet vidare kommer efter att Bollförbundet bekantat sig med uttalandet från Finlands centrum för etik inom idrotten (FCEI) som granskat matchens händelser.

Precis vad det handlar om kommer inte fram i Bollförbundets meddelande men allmänhetens misstankar riktades redan i ett tidigt skede mot FC Inter-spelaren Abdoulie Mansally.

Ghanesen Mansally gav flera odugliga passningar i slutet av matchen varav den sista ledde till ett mål för HJK. Videoklipp av situationerna började cirkulera i sociala medier direkt efter matchen.

Enligt Bollförbundet har FCEI också undersökt vadslagningsbeteendet i samband med matcherna VPS–TPS (4.7) och IFK Mariehamn – FC Inter (2.6).

Bollförbundets egna disciplinutskott kommer inte att ta ställning till ärendet så länge polisen behandlar fallet.

Diskussion om artikeln