Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrällen uteblev och dystra sviten förlängdes – Finland chanslöst mot Italien i VM

Från 2018
Eemi Tervaportti försöker rädda bollen, Samuli Kaislasalo ser uppgiven ut
Bild: Lehtikuva

Finland lyckades inte skrälla mot stornationen Italien och föll i tre raka set. Redan efter den första matchen i fortsättningsserien är det klart att Finland inte kommer att gå in bland de sex bästa lagen i VM.

Läget var tufft redan inför den första matchen i fortsättningsserien för Finland. För att laget skulle ha någon chans att gå till den tredje omgången i VM och bli bland de sex bästa krävdes tre segrar i fortsättningsserien samt att även andra resultat skulle gå Finlands väg.

Den chansen gick om intet direkt mot Italien. Finland, som inte vunnit en internationell tävlingsmatch mot Italien på 40, var chanslöst i matchen.

Värdnationen som tog tre VM-guld på 90-talet och OS-silver i Rio de Janeiro för två år sedan vann matchen i tre raka set. Finland spelade bra framför allt i första set men sedan var Italien för starka och vann matchen med 25–20, 25–18 och 25–16.

– Vi började matchen riktigt bra men sedan kom vårt anfallsspel av sig och motståndarna var också bättre i returspelet. Italien är ett tufft lag, säger chefstränaren Tuomas Sammelvuo efter matchen i ett pressmeddelande.

Holland väntar i kväll

Urpo Sivula var bäst av de blåvita spelarna i anfallsväg med sina tolv pinnar medan Sauli Sinkkonen stod för åtta poäng.

Finland VM fortsätter i kväll då man möter Holland som rankas på 25:e plats i världen. Holland förlorade sin första match i fortsättningsserien med 0–3 i set mot Ryssland.

– Vi går in i den matchen med kämpaglöd och ett bra självförtroende, säger Sammelvuo.

Matchen mot Holland sänds direkt i TV2 med start klockan 17.30.

Diskussion om artikeln