Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ibrahimovic avslöjar att Malmö FF vill ha hem honom och utesluter inte en snar flytt till Sverige: "Jag har fått ett erbjudande"

Från 2018
Zlatab Ibrahimovic på gatan i Beverly Hills i måndags.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic på gatan i Beverly Hills i måndags.
Bild: AKM Images / GSI Media / All Over Press

Den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic har kontrakt med MLS-klubben Los Angeles Galaxy för nästa säsong men är ändå osäker på var karriären fortsätter. I en intervju öppnar han nu upp för en comeback till fostrarklubben Malmö FF som han lämnade sommaren 2001. Malmös sportchef Daniel Andersson är fåordig då han kommenterar uppgifterna.

Svensken tecknade den 23 mars ett tvåårskontrakt med Los Angeles Galaxy och som alltså även täcker säsongen 2019.

I en intervju på klubbens webbplats säger Ibrahimovic ändå att planerna för nästa år fortfarande är oklara.

– Det är inte läge att snacka om nästa säsong nu. Det är någonting som jag snackar om med klubben. Vad vill de, vad vill jag?

Los Angeles Galaxy har fem matcher kvar att spela i grundserien och löper stor risk att missa slutspelet. Seattle Sounders på sista slutspelsplats ligger sex poäng före och har spelat en match mindre än Galaxy.

"Jag har fått ett erbjudande"

I en intervju med Calle Schulman öppnar den svenska stjärnan ändå upp för en comeback till Malmö, klubben som han för 17 år sedan lämnade för spel i nederländska Ajax.

– Jag har fått ett erbjudande. De vill ha hem mig, de vill att jag ska avsluta karriären där.

– Man vet aldrig. Jag stänger inga dörrar. Det är en trofé jag saknar, säger Ibrahimovic då han syftar på det svenska SM-guldet.

Superintressant namn

Malmös sportchef Daniel Andersson säger till Fotbollskanalen att klubben under åren har upprätthållit kontakten med den 36-årige stjärnanfallaren.

– Sådant kommenterar vi inte i tidningarna, men det är klart att Zlatan är ett namn som är superintressant. Men om han har fått ett erbjudande eller inte kommenterar vi inte i pressen.

– Klubben har varit duktig på att hålla kontakt under alla år. Han själv är också väldigt intresserad av hur det går för klubben.

Zlatan Ibrahimovic lämnade Malmö FF sommaren 2001.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic lämnade Malmö FF sommaren 2001.
Bild: imago / Stellan Danielsson / All Over Press

Sedan Ibrahimovic lämnade Sverige har han representerat Ajax (2001–2004), Juventus (2004–2006), Inter (2006–2009), Barcelona (2009–2010), AC Milan (2010–2012), Paris Saint-Germain (2012–2016), Manchester United (2016–2017) och Los Angeles Galaxy (2018).

Diskussion om artikeln