Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Knockout-kungen Joshua gjorde det igen – golvade Povetkin med högern

Från 2018
Uppdaterad 23.09.2018 12:27.
Joshua sänker Povetkin med ett högerslag
Bildtext Anthony Joshua knockade Alexander Povetkin i den sjunde ronden.
Bild: AFP / Lehtikuva

Anthony Joshua försvarade sina titlar då han besegrade Alexander Povetkin i London. Joshua sänkte Povetkin med en högerkrok i den sjunde ronden och domaren bröt matchen.

Anthony Joshua satte sina samtliga bälten på spel då han gick upp i ringen mot ryssen Alexander Povetkin på ett fullsatt Wembley i London. Och det var inget snack om vem som var den bättre boxaren.

Till en början stod Povetkin upp bra men sedan gjorde Joshua som han brukar. Han golvade Povetkin med en tung höger i den sjunde ronden och då var matchen över.

– Jag kom hit för att ha kul. Det spelade ingen roll om det tog sju, nio eller tolv ronder. Det var bara segern som räknades. Povetkin är en tuff motståndare, jag visste att han är stark i huvudet men svag i kroppen, sade Joshua i ringen efter segern.

Blir det match mot Wilder?

Anthony Joshua har nu gått 22 proffsmatcher och är fortfarande obesegrad. 21 gånger har han knockat sin motståndare.

Nu har Joshua siktet inställt på att möta Deontay Wilder som innehar WBC-bältet. Joshua har redan bokat en match i London i april nästa år.

Amerikanen Wilder kommer möta Tyson Fury i december och det är oklart om det blir något möte med Joshua efter det.

– Vi har förhandlat om en match men om han inte är seriös så finns det andra boxare att möta. Det är inga problem, jag kan gå upp i ringen mot vem som helst, sade Joshua.