Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter Champions League-succén åkte Cocks på en klar förlust mot Dicken: "De som inte vill ge allt ska inte behöva spela"

Från 2018
Uppdaterad 24.09.2018 16:21.
Vitalie Nenita försöker göra mål för Cocks i den andra handbolslfinalen mot Dicken våren 2018.
Bildtext Vitalie Nenita försöker göra mål för Cocks i den andra handbollsfinalen mot Dicken våren 2018.
Bild: Handbollförbundet

Ett Cocks som spelar Champions League om veckorna kunde inte stå emot Dicken i herrarnas handbollsliga. Under matchens sista tio minuter drog Dicken ifrån och vann matchen med 28–23. Åttamålsskytten Anton Rémy och sjumålsskytten Max Granlund stod tillsammans för över hälften av gästernas mål. I Cocks såg Nico Rönnberg och André Udd olika på lagets inställning.

Cocks har inlett säsongen med att varva Champions League-spel med grundseriematcher i FM-ligan. Om insatserna i Europaspelet (där laget har tagit poäng i sina båda matcher) har varit strålande, så har insatserna i ligainledningen lämnat en hel del att önska.

I säsongens första ligamatch mot Sjundeå IF hade Cocks överraskande problem och vann endast med tre bollar. Matchen mot Dicken var Riihimäkilagets tredje på åtta dagar och redan på onsdag fortsätter Champions League för Cocks del.

Trots allt gällde Cocks som storfavorit mot Dicken men det var förra årets silvermedaljörer som drog det längsta strået i Riihimäki.

Starka inledningar

Dicken fick en smakstart på matchen och gick upp i en 6–1 ledning då 7:26 hade spelats. Cocks var nästan i fatt strax före halvtid då Bojan Dupanjic reducerade till 12–13 men Dicken och Anton Rémy hann före pausvilan utöka försprånget till två bollar (12–14).

Dicken inledde även den andra halvleken starkt och gjorde de tre första målen. Gästernas försprång var då fem bollar, 17–12. Drygt tio minuter senare var Cocks ikapp då det stod 21–21 med 14 minuter kvar på klockan.

Ett par minuter senare var ställningen 22–22 men under matchens 12 sista minuter lyckades Cocks endast en gång med målskyttet. Dickens segersiffror skrevs slutligen 28–23.

Rönnberg och Udd oense om uppladdningen

Femmålsskytten Nico Rönnberg i Cocks var inte belåten.

– Vi kan inte vara nöjda. Dicken var bättre idag.

– Vi hade inte problem med att ladda upp. Vi visste vad Dicken gör och vilka styrkor de har. Ändå kunde de hela tiden göra mål från vänsterkanten. Det är svårt att säga vad som gick på tok idag, sade Rönnberg till Yle efter matchen.

Nico Rönnberg, Cocks
Bildtext Nico Rönnberg är Cocks nyckelspelare.
Bild: Cocks / Sanna Myllärinen

Lagkamraten André Udd var däremot inte lika nöjd med lagets inställning.

– Vi har en jättedålig inställning. Jag tänker inte skylla på Champions League. Alla ska komma till matchen och vilja ge hundra. De som inte vill ge allt ska inte behöva spela.

Redan på onsdag ställs Cocks mot Orlen Wisla Plock i Polen.

– Vi har haft ett reseschema som har varit dåligt ordnat. Vi har haft jättelånga resedagar men det handlar om inställningen, sade Udd.

"Visst är det en skräll"

Anton Rémy i Dicken var matchens bästa målskytt med sina åtta mål.

– Visst är det en skräll. Alla förväntade sig säkert att Cocks vinner idag och vi visste att det skulle bli tufft. Vi visste att vi kan utmana och nu vann vi.

– Det var knappast Cocks bästa dag men jag tror att de gick ut för att vinna.

"Trevligt att Dicken kan vinna borta"

Ken Sirenius var expertkommentator för Yle Sporten och imponerades av Dicken.

– Det är alltid en skräll då Cocks förlorar. Om vi tänker på det mentala så är Cocks prioritering för tillfället på Europaspelet i Champions League.

– Jag tycker att Dicken gör en riktigt bra prestation idag. Cocks är inte dåliga, men det är trevligt att se att Dicken kan vinna borta då Cocks inte kommer upp på sin bästa nivå, tyckte Sirenius.

Resultat:

Cocks – Dicken 23–28 (12–14)

Cocks: Teemu Tamminen 7 mål
Cocks: Nico Rönnberg 5 mål
Cocks: Andrei Novoselov 3 mål

Dicken: Anton Rémy 8 mål
Dicken: Max Granlund 7 mål

Publik: 222 åskådare

Diskussion om artikeln