Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Resultatet av skärgårdsrazzian: Två personer anhållna, en frisläppt - konfiskerat material sysselsätter polisen i månader

Från 2018
Uppdaterad 27.09.2018 14:57.
Polis bevakar fastighet i Ybbersnäs, Pargas.
Bildtext Polis bevakar fastighet i Ybbersnäs, Pargas på söndag eftermiddag.
Bild: Yle/Ari Welling

Centralkriminalpolisen meddelar att två personer nu har blivit anhållna i samband med ekobrottsutredningen i Åbolands skärgård.

Till en början anhölls alla tre personer som polisen tidigare gripit, men en person har frisläppts. För den frisläppta personens del är förhören redan avklarade.

Under veckoslutet har polisen förhört sju personer. Tillsammans med andra myndigheter har polisen utfört husrannsakan vid 17 olika fastigheter i Egentliga Finland.

Bommen vid porten till fastigheten i ändan av Ybbersnäsvägen ligger på marken.
Bildtext Bommen vid porten till fastigheten i ändan av Ybbersnäsvägen ligger på marken.
Bild: Ari Welling / Yle

Enligt Centralkriminalpolisen har man konfiskerat material relaterat till ekobrottsutredningen, såsom dokument, hårdskivor och usb-minnen.

– Operationen har löpt planenligt och det har gått lugnt till. Nu fortsätter utredningen med förhör och undersökning av det konfiskerade materialet.

Undersökningen kommer att ta tid.

– Det finns rikligt med material och det kommer antagligen att ta månader att gå igenom materialet, säger kriminalinspektör Markku Ranta-aho vid Centralkriminalpolisen.

Företaget Airiston helmis fastighet i Ybbärsnäs, Pargas.
Bildtext Företaget Airiston helmis fastighet i Ybbärsnäs, Pargas.
Bild: Ari Welling / Yle

Husrannsakan, gripanden och förhör har utförts i samband med den ekobrottsutredning som polisen utför i samarbete med Skatteförvaltningen.

Ett finländskt aktiebolag är misstänkt för penningtvätt för flera miljoner. Bolaget misstänks också för att ha använt sig av svart byggarbetskraft.

Diskussion om artikeln