Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Sångaren Désirée Saarela och dragspelskonstnären Maria Kalaniemi möts i ett unikt samspel

Från 2018
Uppdaterad 01.10.2018 13:55.
Desire.
Bildtext Désirée Saarela utmanar Vegatoppen med Den som jag en gång var
Bild: www.studioonni.com

Désirée Saarela är tillbaka med en ny skiva som heter Mod. Skivan innehåller många berörande texter och teman. Saarela samarbetar med sin tidigare lärare Maria Kalaniemi. Nu är de nya utmanare på Vegatoppen.

Avskalat men ändå detaljrikt

- Jag studerade en tid på Sibeliusakademin och lärde känna Maria Kalaniemi som var min lärare. Maria är ett väldigt känt namn i folkmusikkretsar både i Finland och utomlands. Hon var en konstnärlig inspiratör och det känns otroligt värdefullt att jag haft möjligheten att göra det här projektet med henne, berättar Saarela.

- För mig var det viktigt att få den rätta stämningen i inspelningsskedet. En kombination av en välproducerad ljudvärld och livekänsla. Musiken är avskalad, men ändå tillräcklig för att kunna ge utrymme för starka känslor och detaljrikedom.

Texten är viktig

- För mig som sångare är texten mitt instrument. Skivan Mod är väldigt personlig och handlar om många personliga upplevelser. Det har helt enkelt krävts mycket mod för att göra skivan Mod, säger Saarela.

Vem är Désirée Saarela?

Den som jag en gång var

- Eftersom jag kommer från en familj där det finns psykisk ohälsa så kände jag att jag vill skriva om det och hur det är att leva med en person som är sjuk. Jag tror att det finns många i samma situation som kan bli berörda av låten, säger Saarela

Du kan rösta på Désirée Saarela och låten Den som jag en gång var här.

Désirée Saarela om den nya musiken

12:01

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln