Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Ed Sheeran sålde 60 000 biljetter på 20 minuter: "Helt vansinnigt"

Från 2018
Ed Sheerans ÷ Tour i Madrid 2017
Bild: EPA

Alla 60 000 biljetter till Malms flygfält gick åt på en tredjedels timme. Arrangörerna Fullsteam är lyriska och talar om rekord. På Twitter ondgjorde folk sig över vad vissa uppfattade som ett undermåligt försäljningssystem.

Sheerans konsert äger rum i juli nästa år.

Biljetter kommer sporadiskt att finnas tillgängliga för dem med perfekt timing, i takt med att en del avbokar sina biljetter.

Rauha Kyyrö på Fullsteam säger att brittiska Sheerans popularitet inte överraskar, snarare bara det att det bara tog 20 minuter att sälja slut hela Malms flygfält.

- Ed Sheeran visar att han är den mest omtyckta världsstjärnan också i Finland. 60 000 sålda biljetter på så här kort tid är helt vansinnigt mycket, säger Kyyrö.

"Fungerar inte"

På Twitter var många kritiska till att biljettförsäljningssystemet delvis kollapsade under det stora trycket. Många anser att de blev utan biljett för att återförsäljaren Lippu.fi inte hade tillräcklig beredskap för den stora efterfrågan.

- Hur kan man ha ett så här illa fungerande system 2018? frågade en användare.

Andra lyckades betala men fick inga biljetter, något som inte gjorde någon glad. Enligt en användare svarade dessutom återfösäljaren inte.

"Fake news"

Andra ropade falska nyheter då medier började rapportera om slutförsäljningen. Flera rapporterar att de lyckats köpa biljett långt efter den tidpunkt Fullsteam påstår att biljetterna tagit slut.

"Misströsta inte"

Oavsett om du blev utan biljett eller inte menar många också att Ed Sheerans turnékalender nog tillåter en extra spelning på Malms flygfält.

Sheerans låt Shape of you är världens mest spelade på Spotify genom tiderna. Hans pågående turné, ÷ Tour, inleddes i mars 2017 och tar slut i september 2019.