Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Manninen visade vägen då Jokerit vände mot Slovan efter fantastisk sekvens i tredje perioden

Från 2018
Sakari Manninen skjuter.
Bildtext Sakari Manninen gjorde 2+2 mot Slovan.
Bild: Toni Hekkala / All Over Press

Sakari Manninen var på spelhumör i bortamatchen mot Slovan Bratislava. Manninen stod för poängen 2+2 då Jokerit återvände till vinnande väg.

Jokerit fick en lysande start på KHL-säsongen men hade förlorat sina två senaste matcher då laget på torsdagen åkte till Bratislava för att möta Slovan.

Efter två perioder var det hemmalaget som hade ett litet grepp om segern då Slovan ledde med 3–2. Läget vände ändå snabbt då Jokerit på drygt fyra minuter i början av perioden smällde in tre mål mellan Slovanstolparna.

Sakari Manninen var jokrarnas ivrigaste poängplockare då han gjorde två mål och också passade till två. Sami Lepistö var inte så tokig han heller och noterades för tre assister.

Efter elva matcher toppar Jokerit den västra konferensen med två poäng före SKA S:t Petersburg och CSKA Moskva. SKA har spelat en match färre.

Slovan – Jokerit 3–5 (2–1,1–1,0–3)

5.44 1–0 Cerveny (Taffe,Gelinas)
15.04 1–1 Jormakka (Manninen,Lepistö)
16.55 2–1 Svarny (Chipchura,Liska)
26.23 2–2 Manninen (Moses,Lepistö)
34.19 3–2 Sersen (Taffe)
40.42 3–3 Anttila (Niemi)
44.16 3–4 Ikonen (Stollery,Manninen)
45.14 3–5 Manninen (Lepistö)

Kärpät slog Ilves

I kvällens enda match i den inhemska ishockeyligan tog Kärpät en knapp bortaseger över Ilves i Tammerfors. Miska Humalojas mål i mitten av den andra perioden räckte till en 1–0-seger för uleåborgarna.

Veini Vehviläinen i Kärpätmålet höll nollan för andra matchen i rad då han räddade 23 skott. Riku Helenius i Ilvesburen stod i vägen för 30 puckar.

Regerande mästarlaget Kärpät fick en ganska trög start på säsongen men tog nu sin andra seger i följd. Mot Ilves är sviten ännu längre då Kärpät besegrat lokatterna i de sju senaste inbördes uppgörelserna.

I och med segern klättrade Kärpät förbi Ilves till fjärde plats i serietabellen.

Ilves – Kärpät 0–1 (0–0,0–1,0–0)

28.16 0-1 Humaloja (Karvinen,Sailio)

Diskussion om artikeln