Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Blev du utan biljetter till Ed Sheerans konsert? Misströsta inte, artisten uppträder en extra gång i Finland nästa sommar

Från 2018
Ed Sheeran.
Bild: EPA

På torsdag krossade den brittiska popstjärnan Ed Sheeran rekord när hans konsert på Malms flygfält nästa sommar blev slutsåld på 20 minuter. Nu meddelar arrangörerna att Sheeran håller en till konsert på grund av den massiva efterfrågan.

På fredag morgon meddelade arrangören Fullsteam att det blir en andra konsert - Sheeran uppträder på Malms flygfält i Helsingfors 23 och 24 juli nästa år.

Den andra konsertens biljetter kommer till salu nästa måndag. Fullsteam säljer 60 000 biljetter till den andra konserten, precis som till den första.

Rekordkrossaren Sheeran

Den totala publikmängden på de två konserterna beräknas då bli 120 000 personer.

Den omåttligt framgångsrika Ed Sheerans förra skiva ÷, det vill säga "Divide", har slagit rekord efter rekord. Bland annat är skivans debutsingel Shape Of You den mest spelade sången på Spotify någonsin.

Nu fortsätter hans världsturné slå rekord och inte bara i Finland. Också i Danmark sålde biljetterna till Sheerans konsert slut genast.

Rauha Kyyrö på Fullsteam Agency glädjer sig över den nya konserten.

- Ed Sheeran har visat sig vara den populäraste världsstjärnan, också i Finland. Gårdagens efterfrågan var oerhörd. Som tur lyckades vi förhandla fram en extra konsert så att så många som möjligt kan se honom uppträda, säger Kyyrö till Yle.

Ed Sheerans ÷ Tour i Madrid 2017

Ed Sheeran sålde 60 000 biljetter på 20 minuter: "Helt vansinnigt"

Alla biljetter till konserten på Malms flygfält gick åt.