Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Haas går mot strömmen – litar på bekant duo nästa säsong

Från 2018
Kevin Magnussen i Haas
Bildtext Kevin Magnussen kör tillsammans med Romain Grosjean för Haas även nästa år.
Bild: Pixathlon/REX/All Over Press

Flera stall har valt att satsa på nya förare till nästa formel 1-säsong. Det gör inte Haas. Stallet har nu bekräftat att man väljer att satsa på Kevin Magnussen och Romain Grosjean.

I år har det varit ovanligt livligt på förarmarknaden i formel 1. Redan nu är det klart att Ferrari, Red Bull, Renault, McLaren, Sauber och Force India kommer att ha en annan föraruppsättning nästa säsong än i år.

Tidigare rykten har också gjort gällande att Haas skulle vara intresserade att byta ut båda sina förare men så blir det inte. Det är nu bekräftat att Kevin Magnussen och Romain Grosjean stannar kvar i stallet.

– Från början behövde vi två erfarna förare för att utveckla bilen och stallet. Vi har två väldigt goda och erfarna förare i Kevin Magnussen och Romain Grosjean. Vi har förbättrat drastiskt från förra året så att behålla båda förarna var ett enkelt val, säger stallchefen Gunther Steiner.

"Vi kämpar alla för att uppnå samma mål"

Magnussen har varit den vassare föraren den här säsongen med 49 poäng mot Grosjeans 27. Dansken Magnussen är nia i förarmästerskapet medan Grosjean ligger på 14:e plats.

– Jag har aldrig varit i en bättre situation än nu i Haas. Vi kämpar alla för att uppnå samma mål och vi tror på varandra, säger Magnussen.

Romain Grosjean har kört för stallet sedan det grundades inför säsongen 2016. Speciellt den här säsongen har han fått ta emot en del kritik för svaga resultat och misstag men får trots det fortsatt förtroende.

– Gene Haas har byggt något väldigt speciellt, något som vi alla kan göra ännu bättre och det är en ära att få vara en del av det här stallet, säger Grosjean.