Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Johaug räknar med reaktioner när hon tävlar i Finland – ”förberedd på plakat utmed banan”

Från 2018
Therese Johaug åker rullskidor.
Bildtext Therese Johaug tränar i veckan i Favang i Norge och har också träffat medierna inför världscupcomebacken om två månader.
Bild: All Over Press

Therese Johaug är tillbaka efter sin dopningsavstängning och laddar för världscupcomebacken som sker i Ruka i november. Och den norska skidstjärnan erkänner att hon räknar med starka reaktioner från den finländska publiken.

Det är i en intervju med den svenska tidningen Aftonbladet som Therese Johaug öppet talar om vad hon förväntar sig av sin återkomst till tävlingsbanorna, i samband med världscuppremiären i slutet på november.

Tävlingar som avgörs i Ruka i Finland.

– Jag tror nog att det kommer att dyka upp plakat utmed banan när jag kommer dit. Plakat om mig. Jag är väldigt förberedd på det, säger Johaug till tidningen.

– Folk får göra det som de anser är rätt för dom och så ska jag göra det som jag anser är rätt för mig och vara tillsammans med de som ger mig energi. Det som har skett har skett. Jag har tagit det straff fått, säger hon.

"Folk kommer att vara negativa"

Therese Johaug har under sin dopningsavstängning missat två hela världscupsäsonger, tillsammans med VM 2017 och OS 2018. Hennes senaste säsong 2015-16 blev hon totalsegrare i cupen.

Den kommande världscupen inleds i Ruka 24-25 november. På lördagen kör damerna den helgen en sprinttävling och på söndag är det 10 kilometer klassiskt som gäller.

Och Johaug är beredd på ett tuff veckoslut, med en del sura miner från publiken – och några av medtävlarna i spåren.

– Jag vet att det säkert blir både och. En del kommer att tycka det är bra att ha mig tillbaka och sen finns det kanske någon som kommer att vara med negativ med tanke på det jag varit med om. Jag tänker att det är naturligt. Jag kan inte göra något åt vad andra tänker och känner. Det är viktigt att stå trygg i sig själv och vara tillsammans med de personer som står mig nära och ger mig energi. Och vara beredd på att folk kommer att vara negativa, säger 30-åringen till Aftonbladet.