Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ödesmatch i kväll – dystra rubriker i morse: Robert Helenius stämd på 80 000 euro

Från 2018
Robert Helenius visar sina muskler.
Bildtext Robert Helenius får kämpa både i boxningsringen och i domstol.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Sent i kväll boxas tungviktaren Robert Helenius mot tysken Erkan Teper i en match som avgör riktningen för resten av karriären. Samma dag avslöjar Ilta-Sanomat att Helenius har stämts av hans tidigare samarbetsparter.

Ilta-Sanomat skriver i dag att boxningsmanagern Jaakko Helminen och vice häradshövding Jussi Kokkila i januari lämnat in en stämningsansökan till Ålands tingsrätt.

Duon kräver Helenius på drygt 65 000 euro i uteblivna managerarvoden. Med dröjsmålsränta stiger summan till över 80 000 euro.

Enligt IS samarbetade Helminen och Kokkila med Helenius från april 2014 till januari 2015, utan att få den ersättning de anser sig vara berättigade till.

Jussi Kokkila säger till tidningen att de hade föredragit att inte ta saken till domstol och att de försökt komma överens med Helenius, men utan att lyckas.

Teper klar förhandsfavorit

I en gala i Tyskland senare i kväll är Robert Helenius klar utmanare i sin match mot förhandsfavoriten Erkan Teper.

I kampen som förväntas starta kring 23.30 står mycket på spel: En oväntad seger skulle ge Helenius en knuff mot världstäten och säkra fina framtida fajter, en förlust skulle betyda sorti från de större boxningsarenorna.

Robert Helenius team vill inte kommentera stämningsansökan, men uttrycker frustration över att nyheten publicerats samma dag som den viktiga matchen.

– De gör det bara för att förstöra för oss. Men jag tänker inte låta dem lyckas. Jag har inte talat med Robert och vi tar diskussionen nästa vecka, säger Helenius nuvarande manager Markus Sundman till nyhetsbyrån SPT.