Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sämsta inledningen på 29 år ett faktum för Manchester United – Mourinho skyller på domarna: ”Tog kål på vår fighting spirit”

Från 2018
Uppdaterad 29.09.2018 18:58.
Programmet är inte längre tillgängligt

Tio poäng på sju matcher i Premier League. Det är det sämsta saldot sedan säsongen 1989-90 för storklubben Manchester United. På lördagen var det West Hams tur att utnyttja Man Uniteds kaostillstånd – slutsiffrorna stod 3–1 i London.

1–0 efter bara fem minuter. 2–0 strax före pausvilan. Då Manchester United äntligen reducerade i form av Marcus Rashford i den 71:a minuten var det på tok för sent. Dessutom nätade West Ham igen bara tre minuter senare.

För West Hams del var segern den andra för säsongen. Klubben från östra London har nu samlat ihop sju poäng på lika många matcher i Premier League.

– Vi jobbade hårt hela veckan för det här. Vi har nått fina resultat och sjävförtroendet är på topp, säger West Ham-kaptenen Mark Noble efter matchen.

Tre poäng före West Ham ligger Manchester United på åttonde plats. Sju matcher har resulterat i tre segrar, ett kryss och nu tre förluster. Det sämsta saldot efter sju spelade matcher på 29 år.

"Kanske domaren gjorde ett misstag..."

Men mot West Ham var det domarnas fel att Man United kammade noll. Åtminstone om man frågar Jose Mourinho.

– Man vill aldrig börja matchen med att ligga under efter fem minuter. Det var offside, men kanske linjedomaren missade det och gjorde ett misstag, säger Man United-tränaren i tv-intervjun efter matchen enligt BBC och fortsätter:

– Deras andra mål kom på grund av att vi inte försvarade tillräckligt aggressivt, men det tredje målet tog kål på vår fighting spirit. Domaren missade en foul strax innan. Det dödade vår kampanda, säger Mourinho, som ändå medger att lagets insats lämnade mycket att önska.

United-legendaren Rio Ferdinand efterlyser nu aktioner av klubbledningen.

– Klubben har stora och svåra beslut framför sig. Diskussioner om klubbens och tränarens framtid kommer att stå på agendan. Just nu är grundsakerna inte i skick. Något måste göras, säger Ferdinand enligt BBC.

Resultat, Premier League:

West Ham – Manchester United 3–1 (2–0)

Arsenal – Watford 2–0 (0–0)

Everton – Fulham 3–0 (0–0)

Huddersfield – Tottenham 0–2 (0–2)

Manchester City – Brighton 2–0 (1–0)

Newcastle – Leicester 0–2 (0–1)

Wolves – Southampton 2–0 (0–0)

kl 19.30
Chelsea – Liverpool

Videobilder från Viasat.

Diskussion om artikeln