Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KPV vände och vann mot decimerat AC Oulu – också HIFK knep livsviktiga tre poäng på bortaplan

Från 2018
Sebastian Mannström ler efter en seger.
Bildtext Sebastian Mannström pangade in ett mål för KPV på lördagen.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

Tabellettan KPV och -tvåan HIFK hade båda bortamatcher på schemat då omgången i fotbollens division 1 gick av stapeln på lördagen. Resultatet: Segrar för båda två – efter lite mer dramatik i Uleåborg.

Tre matcher återstår av fotbollsettan för både KPV och HIFK. Så som det ser ut nu kan mötet mellan lagen den 20 oktober bli avgörande för ligaavancemangets del.

Både KPV och HIFK lyckades nämligen knipa tre poäng på lördagen, dessutom på bortaplan.

Karlebylaget gästade AC Oulu i Uleåborg och fick en pangstart på matchen. Sebastian Mannström pangade in matchens första mål redan efter tre spelade minuter.

Men efter det kom hemmalaget igång med besked. 0–1 hade blivit 2–1 en dryg halvtimme in i matchen och goda råd var dyra för de gästande tabellettorna.

Kalle Multanen såg ändå till att kvittera matchen så gott som genast efter pausvilan. Uleåborgarnas Walter Moore drog sedan på sig ett rött kort med dryga 20 minuter kvar på klockan och Karlebylaget utnyttjade det numerära överläget. Matchvinnare i den 87:e minuten: Kalle Multanen, igen.

HIFK tog däremot en bekvämare seger över nästjumbon JJK borta i Jyväskylä. Slutsiffrorna skrevs 2–0 till kamraterna från Helsingfors efter ett mål var av Pekka Sihvola och Jani Bäckman.

Tabelltrean Ekenäs IF står på söndag värd för FF Jaro.

Resultat, division 1 i fotboll:

AC Oulu – KPV 2–3 (2–1)

JJK – HIFK 0–2 (0–0)

Klubi 04 – AC Kajaani 5–3 (0–1)

Diskussion om artikeln