Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Trump om Kim Jong-un: Vi blev kära i varandra

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt
Donald Trump berättar om sin relation till Kim Jong-Un - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Relationen mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har utvecklats till en förälskelse - åtminstone om man får tro Trump själv.

Under ett kampanjmöte i Wheeling, West Virginia på lördag kväll berättade Trump om hur relationen mellan honom och Nordkoreas ledare har utvecklats.

Den var usel till en början. Den började med tuff retorik och förolämpningar, men nu har de verkligen lyckats vända blad. Det efter att de under toppmötet i Singapore i våras kom överens om att arbeta för kärnvapennedrustning på Koreahalvön.

- Och sen blev vi kära i varandra, okej? Nej, på riktigt. Han skickade mig vackra brev, fantastiska brev och vi blev kära, sade Trump, medan publiken i Wheeling skrattade och applåderade.

Trump tillade att han nog vet att journalister och olika tyckare nu kommer att stämpla honom som icke-statsmannamässig, men han lät förstå att han aldrig skulle lyckas locka en så stor publik till sina kampanjmöten om han skulle vara journalisterna till lags.

Trump noterade också att Kim nu är intresserad av ett andra toppmöte, trots att Trump inte - enligt sig själv - givit efter på någon punkt.

De flesta Nordkoreakännare menar att Nordkorea inte har tagit några konkreta steg mot kärnvapennedrustning - trots den varma relationen mellan Trump och Kim.

Källor: AFP, Reuters, AP, BBC

Diskussion om artikeln