Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i kväll: Nya tag efterlyses då tidigare Europacupmästaren besöker Cocks i Vanda

Från 2018
Uppdaterad 03.10.2018 18:23.
Programmet är inte längre tillgängligt
Champions League i handboll: Cocks - Dinamo Bucuresti (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Cocks vill bevisa att laget är bättre än i storförlusten mot Wisla Plock. Dinamo Bukarest blir ändå en svår nöt att knäcka för hemmalaget som får lov att klara sig utan Viktar Zaitsau som gjort sin sista match för Riihimäkiklubben.

Vad?

En match i den fjärde omgången i grupp D där de övriga lagen är Wisla Plock, Ademar León, Elverum och Wacker Thun.

Efter tre spelade matcher ligger Dinamo något överraskande på andra plats i gruppen medan Cocks är femma.

Bukarestlaget har redan samlat fler poäng än förra säsongen då det blev en seger på tio matcher. Cocks jagar i sin tur klubbens första seger i Champions League.

Vem?

Båda lagen har haft en motigare start än väntat i de inhemska serierna. Cocks ligger fyra i FM-ligan efter tre spelade matcher, medan Dinamo är bara sexa efter fyra omgångar i Liga Nationala.

Efter förra veckans bottennapp i Polen (förlust med 18–34 mot Wisla Plock) bestämde sig Cocks klubbledning att tacka vitryssen Viktar Zaitsau för hans dryga säsong i Riihimäkilaget.

Det innebär att tränaren Gintaras Savukynas har ett alternativ färre att laborera med i anfallsändan och en pusselbit mindre att jobba med i försvaret. Samtidigt ökar André Udds chanser att samla på sig spelminuter i Champions League. Att Zaitsau lämnat Cocks har knappast lett till några krokodiltårar hos lagets supportrar.

Vitar Zaitsau
Bildtext Vitar Zaitsau (till höger) fick silkessnöret av Cocks.
Bild: All Over Press

Återstår att se om klubbledningen med Jari Viita i spetsen har planer på att ersätta Zaitsau. En ny niometersspelare skulle knappast skada med tanke på lagets oerhört tuffa matchprogram. Kvällens match mot Dinamo Bukarest blir Cocks femte på fjorton dagar.

Gästerna från Rumänien har vunnit den inhemska ligan de tre senaste säsongerna och har fått fira ligatiteln totalt femton gånger.

Förra säsongen vann laget en av sina tio matcher i CL. Den triumfen kom på hemmaplan mot schweiziska Kadetten Schaffhausen.

Dinamo har även i år inlett starkare i hemmahallen där laget besegrat Elverum med två måls marginal och Wacker Thun med uddamålet. Lagets enda förlust åkte rumänerna på i bortamötet mot Ademar León.

Klubbens storhetstid var på 1960-talet då Dinamo spelade två Europacupfinaler. 1963 var Dukla Prag starkare men två år senare vann laget turneringen efter en 13–11-seger över Medvescak Zagreb i finalen.

Gästande Dinamo Bukarest är en liten favorit i kvällens match och borde vinna med ett par måls marginal. Blir det en målfattig drabbning där Nico Rönnberg är planens hetaste spelare tillsammans med målvakten Giedrius Morkunas finns det en chans att Cocks får fira en historisk CL-seger i Vanda.

När?

Kvällens match mellan Cocks och Dinamo Bukarest börjar klockan 18.15. Sändningen i TV2 och på Yle Arenan startar 15 minuter tidigare.

Kristian Karlsson refererar matchen på svenska tillsammans med expertkommentator Olle Stenius. Petri Sjöblom och Tomi Salminen sköter samma uppdrag på finska.

Sin följande CL-match spelar Cocks söndagen den 14 oktober. Då möter laget norska Elverum på bortaplan och även den matchen kan ni se i TV2 och på Arenan med start klockan 19.10.

Programmet är inte längre tillgängligt
Champions League i handboll: Cocks - Dinamo Bucuresti (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln