Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Arbetsnedläggelse på Pohjolan Kaupunkiliikenne påverkar busstrafiken i Helsingfors, Esbo och Vanda på torsdag

Från 2018
Elielplatsen
Bildtext Illustrerande arkivbild.
Bild: Yle/Carolina Husu

Bussturer i Helsingfors, Esbo och Vanda som körs av Pohjolan Kaupunkiliikenne ställs in torsdagen den 4 oktober på grund av arbetsnedläggelse. Arbetsnedläggelsen pågår i ett dygn.

Bussarna kör inte från och med morgonen fram till natten mellan torsdag och fredag. Bussavgångar i Sibbo, Kyrkslätt och Tusby påverkas inte.

Helsingforsregionens trafik HRT meddelar att arbetsnedläggelsen påverkar trafiken framförallt i södra Esbo vid Stor-Esboviken och Mattby, på sträckan mellan Hagalund och Alberga, på sträckan mellan södra Esbo och Jorv, i Westend, Böle och Svedängen, i Krämertsskog, Åggelby och på tvärgående linjer i Helsingfors.

HRT:s Reseplanerare är inte uppdaterad vad gäller de inställda bussturerna. Också skärmarna vid hållplatserna kan visa felaktig information, meddelar HRT.

Personalen backar uppsagd chaufför

Pohjolan Liikennes personal har meddelat att de inleder en arbetsnedläggelse på grund av att en chaufför fick sparken förra veckan.

Chauffören sparkades efter att ha misshandlat en passagerare utan giltig biljett vid bussterminalen i Mattby.

Chaufförens arbetsförhållande avslutades på fredagen efter att företaget hade hört chauffören och tagit del av videomaterialet på övervakningskameran.

I ett pressmeddelande uppger Pohjolan Kaupunkiliikennes verkställande direktör Heikki Alanko att det är svårt att uppskatta på förhand hur många avgångar som uteblir, eftersom hela personalen antagligen inte deltar i arbetsnedläggelsen. På HRT:s webbsida kan man läsa mer om vilka bussturer som påverkas.

- Jag förundras över att personalens representanter kräver att arbetsförhållandet återställs för en chaufför som har misshandlat en passagerare, säger Alanko.

Diskussion om artikeln