Hoppa till huvudinnehåll

Sport

One more year – bandyikonen Sami Laakkonen fortsätter i Akilles: ”Motivationen är på topp”

Från 2018
Uppdaterad 04.10.2018 19:41.
Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015.
Bildtext Sami Laakkonen har valts till Finlands bästa bandyspelare fyra gånger.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

44-årige Sami Laakkonen är inte redo att lägga skridskorna på hyllan. Veteranen är nu klar för sin femte säsong i Borgå Akilles.

Sami Laakkonen är en av Finlands genom tiderna bästa bandyspelare och glöden finns fortfarande kvar. Laakkonen har tecknat ett ettårigt kontrakt med Borgå Akilles där han spelat de fyra senaste åren.

– Det är fint att vara med och ge min erfarenhet till ett lag, som till stor del kommer från Borgånejden och består av ungdomar samt några mer erfarna spelare, vilka alla vill utvecklas och uppnå framgång tillsammans. Min motivation att arbeta för laget är på topp, säger Laakkonen på Akilles webbplats.

Med 44 år på nacken gäller det ändå att inte blir alltför ivrig.

– Naturligtvis bör man komma ihåg att då man spelar i denna ålder får man ta en dag i sänder och lyssna på vad kroppen säger och hur långt insatsen räcker för att hjälpa laget, samt i vilken roll tränaren vill se mig spela och hur den utvecklas under säsongen.

Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015.
Bildtext Sami Laakkonen jagar sitt första FM-guld det här årtusendet.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Under Laakkonens år i Akilles har Borgåklubben hört till bandyligans starkaste lag. Trots två finaler har Laakkonen ändå inte fått vara med om att vinna mästerskapet med gröntröjorna. Under de tre senaste säsongerna har det blivit två silver och ett brons.

Laakkonen har visserligen redan fyra FM-guld i prisskåpet efter sina framgångsrika år i WP-35 på 90-talet. Efter det har han hunnit fira VM guld, föreningarnas World Cup och två ryska mästerskap.

Innan den inhemska bandyligan startar kommer Akilles att delta i klubblagens World Cup som spelas i Sandviken i Sverige den 11–14 oktober. Akilles spelar i samma grupp som Hammarby, Vetlanda och ryska mästarlaget Neftyanik.

Diskussion om artikeln