Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rantanen i gång med besked: Mål och assist när Colorado vann i premiären

Från 2018
Mikko Rantanen i Colorados hockeymatch.
Bildtext Mikko Rantanen stod för en rivstart på NHL-säsongen.
Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Förra säsongen blev snittet över en poäng per match. Nu inledde Mikko Rantanen i lika övertygande stil. En vacker framspelning till segermålet följdes upp med säsongens första fullträff när Colorado slog Minnesota med 4–1.

Det var annars en annan Åbospelare med förnamnet Mikko som glänste först i säsongens inledande NHL-match i Denver. Mikko Koivu stod för en elegant assist när gästande Minnesota gjorde första målet genom Zach Parise.

Men sedan var det hemmalaget som tog över. Colorado kvitterade, och när laget tog ledningen var det efter en vacker passning från Rantanen. Pucken snappades upp och sattes i mål av Nathan McKinnon. Slutsiffrorna 4–1 fastställdes sedan av Rantanen som sköt in den sista pucken i tomt mål.

Filppula målskytt i nya laget

Rutinerade Valtteri Filppula stod i sin tur för en fin start i nya klubben New York Islanders. Filppula gjorde mål direkt i första matchen när Islanders vann med 2–1 borta över Carolina.

Hemmalaget Hurricanes vann skotten med 46–20 och fick till slut en poäng med sig då Sebastian Aho spelade fram till Jordan Staals sena segermål.

Programmet är inte längre tillgängligt

Heiskanen och Jokiharju fick ansvar

Två betydligt mindre erfarna finländare som fick dra ett stort lass i den första NHL-omgången var Miro Heiskanen och Henri Jokiharju.

Heiskanen spelade över 19 minuter i sin NHL-debut och fick också ansvar i powerplay när hans Dallas vann med 3–0 över Arizona.

Henri Jokiharju hade i sin tur en sällsynt meriterad backkollega, då den finländska rookien i sin NHL-debut för Chicago fick spela tillsammans med Duncan Keith. Också Jokiharju fanns på isen i över 19 minuter när hans lag på bortaplan slog Ottawa med 4–3 efter förlängning.

Och efter matchen hyllades 19-åringen av sin tränare.

– Han var utmärkt, han gjorde en strålande match. Det såg ut som om han spelat på den här nivån länge, sade Quenneville i en intervju som kan ses på Blackhawks hemsida.

Diskussion om artikeln