Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Peltonen njöt i säsongsdebuten – för Lindfors blev det en nervös insats

Från 2018
Emmi Peltonen i Finlandia Trophy.
Bildtext Emmi Peltonen ligger på fjärde plats efter det korta programmet.
Bild: Lehtikuva

Både Emmi Peltonen och Viveca Lindfors ligger bland de sex bästa efter det korta programmet i Finlandia Trophy. Det betyder att de blåvita konståkningsdamerna startar i den heta gruppen i det fria programmet på söndag.

Världs- och europamästaren från 2015, ryskan Jelizaveta Tuktamysjeva, lyckades utmärkt i det korta programmet och leder damtävlingen i Finlandia Trophy.

Tuktamysjeva belönades med poängen 73,83 och det gör att hon leder tävlingen med drygt tre poäng före Elizabet Tursynbajeva från Kazakstan inför söndagens fria program.

Finlands två representanter Emmi Peltonen och Viveca Lindfors hamnade strax utanför den absoluta toppen i det korta programmet men har goda chanser att nå riktigt framskjutna placeringar. Peltonen ligger fyra och Lindfors sexa inför det fria programmet.

Lindfors: Finns en del att förbättra

Peltonen fick 60,48 poäng för sitt kortprogram. Hon inledde programmet lovande men misslyckades med att landa en ögel och blev där utan poäng.

– Det här var min första tävling för säsongen. Jag njöt verkligen av mitt nya program fast det kom en dum miss, säger Peltonen i ett pressmeddelande.

Lindfors som för några veckor sedan förbättrade sitt personliga rekord i säsongens första tävling fick nu nöja sig med 57,69 poäng i sitt kortprogram.

– Det finns en del att förbättra. Det var en nervös insats. I det fria programmet måste jag vara mer bestämd så att jag lyckas landa hoppen, säger Lindfors.

I herrarnas tävling ligger Valtter Virtanen på 16:e plats efter det korta programmet.

Samtliga resultat från Finlandia Trophy hittar ni här.